Δ. Αβραμόπουλος: “Η Ελληνική κυβέρνηση, πρέπει να αντιδράσει άμεσα, εφόσον η Τουρκία προχωρήσει σε ωκεανογραφική έρευνα, βόρεια της Σαμοθράκης”


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Αθηνών, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφορικά με πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες τουρκικό ωκεανογραφικό βρίσκεται στα βόρεια της Σαμοθράκης, περιοχή υψηλού πετρελαϊκού ενδιαφέροντος, με τη σύγχρονη παρουσία στην περιοχή δύο τουρκικών πολεμικών σκαφών, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Προειδοποιούμε την Τουρκία να μην επαναλάβει παλαιές αμαρτίες της, όπως αυτές του “Χόρα” το 1976 και του “Σισμίκ” το 1987, διότι “η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα”. Η ελληνική πλευρά δεν θα ανεχθεί, όπως και στο παρελθόν, έρευνες της Τουρκίας στο Αιγαίο, μέσα στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας».

Ζητούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για το συμβάν και να προβεί άμεσα σε έντονη διαμαρτυρία, ενημερώνοντας συγχρόνως την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ, διότι αντίστοιχες παράνομες μονομερείς κινήσεις της Τουρκίας στο παρελθόν, έφεραν τις δύο χώρες στα πρόθυρα σύρραξης.

greeknation.blogspot

Εδώ δεν έχουμε κράτος, σύνταγμα, νόμους πλέον κ.Αβραμόπουλε ποιος θα αντιδράσει; και για ποιον λόγο; Οι Τούρκοι είναι φίλοι μας, δεν μας επιβουλεύονται. Γι’ αυτό τους αγαπάμε. Δεν είστε κι εσείς άμοιροι ευθυνών βέβαια. Δεν ξεχνάει ο λαός τις κουμπαριές και το ΝΑΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ.

Τουλάχιστον ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είπε το περιβόητο “βυθίσατε το Χόρα”, ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν έτοιμος να ξεκινήσει επιχειρήσεις εναντίον των Τούρκων για το “Σισμίκ”. αυτοί είχαν τουλάχιστον το σθένος και την καρδιά. Σήμερα τί κάνουμε; έχει κουκουλωθεί από τα κανάλια το θέμα και δεν υπάρχει καμία σοβαρή επίσημη ενημέρωση και αντίδραση. Τελείωσε κ.Παπανδρέου; Πάει η Ελλάδα; Εκχωρήσαμε και τυπικά τα πάντα; Ποιον περιμένετε να αντιδράσει; Το Δ.Ν.Τ;

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Blogs καὶ σημειώθηκε ὡς , , , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.