Αισιοδοξία Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου


Προβλέπει ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί με ταχύτερους ρυθμούς

Βελτίωσε τις προβλέψεις του για τους ρυθμούς ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από το 4% στο 4,5%.

Σύμφωνα με την έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας, η παγκόσμια οικονομία επιταχύνθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, λόγω της ισχυρής ανάπτυξης στις χώρες της Ασίας.

Οι ανεπτυγμένες οικονομίες διατηρούν μία μετριοπαθή, αλλά σταθερή ανάκαμψη, αλλά το ΔΝΤ προειδοποιεί ότι η ανάπτυξη αυτή μπορεί να οπισθοχωρήσει, γι’αυτό και πρέπει όλοι οι αρμόδιοι φορείς να είναι σε επιφυλακή.

Το ΔΝΤ στην εν λόγω έκθεση εγείρει εκ νέου και ανησυχίες για τη δημοσιονομικη κατάσταση των ανεπτυγμένων χωρών, ειδικά της Ελλάδας, αλλά και άλλων χωρών στην Ευρώπη, γεγονός που απειλεί την παγκόσμια ανάπτυξη.

Τέλος, το ΔΝΤ λέει ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να επικεντρωθούν στη βελτίωση των δημοσιονομικών τους, αλλά προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να κάνουν περικοπές χωρίς περίσκεψη.

newsbeast.gr

Μ’ αρέσει που πάνω απ’ όλα στο ΔΝΤ είναι ανθρωπιστές! Η οικονομία υπάρχει για να υπηρετεί τον κόσμο. Αυτοί υπάρχουν για να υπηρετούν παγκόσμιους κερδοσκόπους.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.