Στους δρόμους ξανά οι εργαζόμενοι στον «Λαναρά»


Διεκδικούν τα δεδουλευμένα

Με νέο κύκλο κινητοποιήσεων προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Κλωστοϋφαντουργία (πρώην Λαναρά), εάν δεν τους καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα μηνών.

Όπως αναφέρουν, στις 28 Ιουλίου λήγει η εγγύηση του ελληνικού δημοσίου προς τις πέντε πιστώτριες τράπεζες για τη χρηματοδότηση της εταιρίας και εάν δεν δοθεί παράταση τότε η όποια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης τινάζεται και πάλι στον αέρα.

Με επιστολή τους προς τις πιστώτριες τράπεζες (Εθνική, ΑTEBank, Emporiki, Eurobank και Alpha), οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι, σε ερώτημά τους για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, η διοίκηση της ΕΝ.ΚΛΩ τους απάντησε ότι μέχρι τη Δευτέρα δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία εκταμίευση από πλευράς των πέντε χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

«Μας ειπώθηκε ότι παρότι έχουν εκδοθεί οι απαιτούμενες υπουργικές αποφάσεις και η κοινά συμφωνημένη εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και έχει γίνει η σχετική δημοσίευση στο ΦΕΚ, εξακολουθείτε [σ.σ. οι τράπεζες] να καθυστερείτε, επικαλούμενοι σειρά διαδικαστικών και άλλων δικαιολογιών […] Την ίδια στιγμή που μας στερείτε το δικαίωμα να πάρουμε τα λεφτά που εδώ και 18 μήνες μας χρωστάει η εταιρία, μας στέλνετε απειλητικές επιστολές για τα χρωστούμενά μας στις τράπεζές σας και κινδυνεύουμε να μείνουμε στον δρόμο», αναφέρεται στην επιστολή.

Οι εργαζόμενοι υπενθυμίζουν -μεταξύ άλλων- ότι τον περασμένο Μάιο ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στην Κομοτηνή τη λειτουργία της εταιρίας με νέο, βιώσιμο επιχειρησιακό σχέδιο και χρηματοδότηση εγγυημένη από το ελληνικό δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό Δημόσιο έχει εγκρίνει την παροχή εγγύησής του προς πιστωτικά ιδρύματα αναφορικά με χρηματοδότηση προς την «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία Α.Ε.», με σκοπό την υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου αναδιάρθρωσης της επιχείρησης, προϋπολογισμού 35 εκατ. ευρώ.

newsbeast.gr

Η Νάουσα είναι το παράδειγμα για το πώς μπορεί μια ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία να καταρρεύσει. Πριν 30 χρόνια στις βιομηχανίες της Νάουσας δούλευαν όχι μόνο οι Ναουσαίοι αλλά υπήρχαν εργαζόμενοι από όλη την Ημαθία ακόμα και από την Θεσσαλονίκη. Όταν όμως μπαίνουν λαμόγια στην κεφαλή και μάλιστα με την ανοχή του κράτους, όλα καταστρέφονται και πλέον η πόλη μεταμορφώθηκε από πρωτεύουσα της ελληνικής ανάπτυξης σε πρωτεύουσα της ελληνικής ανεργίας.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.