Οδύνη και ερωτηματικά για την πτώση του Απάτσι – 3ήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις


Βαθιά οδύνη από Βενιζέλο για τους άτυχους χειριστές του Apache

Τη βαθιά του οδύνη εκφράζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για «τον τραγικό θάνατο δύο επίλεκτων στελεχών της Αεροπορίας Στρατού που χάθηκαν κατά την άσκηση του καθήκοντός τους στο σημερινό μείζον αεροπορικό ατύχημα του ελικοπτέρου Apache».

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις και μαζί τους ο ελληνικός λαός θρηνούν την απώλεια δύο νέων ανθρώπων. Το μυαλό μας στρέφεται στις οικογένειές τους. Η στοργή και η μέριμνα της Πολιτείας θα είναι πλήρης αλλά αυτό δεν μειώνει δυστυχώς το μέγεθος της απώλειάς τους», πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, έχει ήδη διαταχθεί η διενέργεια προανάκρισης από τον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου και έχει κινηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία διερεύνησης των αιτίων του συμβάντος.

Η έρευνα θα εισέλθει στο μέγιστο δυνατό βάθος και θα επεκταθεί σε όλες τις πτυχές ενώ παράλληλα έχουν διαταχθεί όλα τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας των αεροπορικών μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων, πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Πριν από μερικά λεπτά, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποφάσισε την κήρυξη τριήμερου πένθους στις ένοπλες δυνάμεις, μετά την απώλεια των δύο χειριστών στη συντριβή του ελικοπτέρου Απάτσι στο αεροδρόμιο της Πάχης στα Μέγαρα.

Υπενθυμίζεται ότι τα σωστικά συνεργεία που έσπευσαν στο σημείο της συντριβής κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ζωντανό από τα συντρίμμια τον ένα από τους δύο χειριστές του ελικοπτέρου, το οποίο στο μεταξύ είχε τυλιχτεί στις φλόγες.

Επί τόπου είχε ήδη φτάσει στρατιωτικό ελικόπτερο προκειμένου να γίνει η αεροκομιδή στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Λίγα λεπτά ωστόσο μετά την απογείωση, ο άτυχος χειριστής έχασε τη μάχη και «έσβησε».

Για τον δεύτερο χειριστή ήταν ήδη αργά, αφού όταν μετέβησαν τα συνεργεία στο σημείο της συντριβής ήταν ήδη νεκρός.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.