MME: Οι δοσίλογοι του 2010


Ο πόλεμος μεταξύ κυβέρνησης και μεσαίας τάξης γίνεται κατά κύριο λόγο με όπλο τα ΜΜΕ. Στο πλαίσιο αυτό και ο Γιώργος Παπανδρέου (εν συντομία ΓΑΠ) δεν πείραξε το ταμείο των δημοσιοκάφρων, αναδιπλώθηκε στο θέμα αδειών και συχνοτήτων στη ραδιοφωνία, εξασφαλίζοντας με τον τρόπό αυτό την αμέριστη στήριξή τους.
Αν αυτά που κάνει η κυβέρνηση αυτή, τα έκανε ο Καραμανλής που δεν είχε ανάλογη στήριξη από τα ΜΜΕ, θα έτρεχαν μέχρι και οι γιαγιάδες με μολότοφ στο χέρι και η Βουλή θα ήταν ήδη στάχτη και γκρεμισμένα ερείπια…
Αυτή τη στιγμή ζούμε ιστορικά γεγονότα, μιας και επίταξη και επιστράτευση δεν έχει γίνει στη μεταπολίτευση ποτέ, αλλά αυτά είναι ψιλοπράματα για τους φασιστο-δημοκράτες που βρίσκονται στην κυβέρνηση και πέριξ αυτής!!!
Το κύριο χαρακτηριστικό της δημοσιογραφικής προπαγάνδας είναι η τακτική του διαίρει και βασίλευε…
Πιο συγκεκριμένα:
1. Στόχος τους είναι η κοινωνική ομάδα που πρέπει να χάσει τα κεκτημένα της να παρουσιαστεί σαν εχθρός για το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο (κοινωνικός αυτοματισμός, μέθοδος της Κοινωνικής Μηχανικής για έλεγχο μαζών).
Για παράδειγμα: Οι δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε για το χρέος (και όχι η πολιτεία που άφησε το δημόσιο στην τύχη του ), το σαμποτάζ που δεν έχουμε τουρισμό (και όχι οι άθλιες διαφημιστικές καμπάνιες με γνώμονα τη μίζα κ.τ.λ.), οι μεταφορείς που το γάλα στη Γερμανία κοστίζει μισό ευρώ κι εδώ ένα ευρώ (και όχι οι πολυεθνικές που διπλοτιμολογούν κ.τ.λ.)…
2. Στη συνέχεια επινοούνται πλεονεκτήματα από την ηθική (και όχι μόνο) καταστροφή της υποψήφιας κοινωνικής ομάδας.
Για παράδειγμα: Με το να χάσουν τις άδειές τους οι μεταφορείς θα γίνουν πιο φθηνά τα προϊόντα (την στιγμή που τα μεταφορικά είναι αμελητέα πλέον στην τιμή) και είδαμε σε κανάλια όλο αυτό το διάστημα πίνακες με τιμές που δε λένε όλη (και όλοι) την αλήθεια, αλλά την παρουσιάζουν όπως θέλουν αυτοί. Λέγαμε κάτι για φασιστο-δημοκράτες;
3. Το τρίτο στάδιο εφαρμόζεται μόλις ξεκινούν οι κινητοποιήσεις. Είναι η ποινικοποίηση της κινητοποίησης του κλάδου. Το στάδιο αυτό πραγματοποιείται μέσω της παρουσίασης και της δραματοποίησης των συνεπειών της κινητοποίησης.
Για παράδειγμα: Βγάζουμε μανάδες να κλαίνε όταν κάνουν απεργία οι εκπαιδευτικοί, ξενοδόχους να κλαίνε επειδή είχαν ακυρώσεις κρατήσεων κ.τ.λ.
4. Το τέταρτο και τελευταίο στάδιο είναι η φίμωση και η ουσιαστική ταφόπλακα του κλάδου. Σε κάποιο πάνελ καλείται ο ηγέτης των συνδικαλιστών έχοντας απέναντί του ανάλογα με την ικανότητά του από 2 ως 5 δασκαλεμένα παπαγαλάκια να λένε σκευωρίες χωρίς να τον αφήνουν να μιλήσει, χάνοντας το κυριότερο όλων: Το παιχνίδι των εντυπώσεων…!

Συνοψίζουμε τα στάδια

  1. Δαιμονοποίηση του “κλάδου”
  2. Κατασκευή για ”Πλεονεκτήματα” του να σκοτώσουμε τον “κλάδο”
  3. Ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων
  4. Φίμωση και απώλεια εντυπώσεων

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Μεθοδολογία που εγγυάται την αποτελεσματικότητα. Ακόμη και ηλίθιοι μπορούν να την εφαρμόσουν (και μην μου πείτε πως περνάτε για έξυπνους αυτή τη σειρά από λαμόγια που εμφανίζονται στο γυαλί και αύριο θα τρέχουν να σωθούν μπαίνοντας σε κάποιο αεροπλάνο που θα πηγαίνει οπουδήποτε εκτός Ελλάδος…)
Ήδη εμείς, ως χώρα που κυβερνάται από τους φασιστο-δημοκράτες και τα τσιράκια τους (βλ. ΜΜΕ) έχουμε περάσει το στάδιο της δαιμονοποίησης. Μας κατηγορούν ως υπαίτιους της ανεργίας, βγάζουν από τα συρτάρια τους τα κλασσικά επιχειρήματα για συνταγές του ΙΚΑ κ.τ.λ. Όλο και κάτι θα βρουν (στην εξέλιξη της υπόθεσης κυβερνητική προπαγάνδα). Και το αποκορύφωμα ήταν το «χτύπημα» της Γιαμαρέλου στο Λουράντο που έκανε μελέτη ότι τα φαρμακεία δίνουν αντιβίωση χωρίς συνταγή…! Του το φύλαγε, γιατί ο φαρμακοποιός στη Νέα Σμύρνη ταπείνωσε τα ψευδοεμβόλια σε πάνελ της Γιαμαρέλου επί γρίπης (της γνωστής γρίπης που χρέωσε το Ελληνικό Δημόσιο με άγνωστο ποσό εκατομμυρίων ευρώ και τώρα ψάχνουν να βρούνε που θα τα πετάξουν)…
Στο επόμενο στάδιο θα αρχίσουν για το τι καλό θα γνωρίσει η κοινωνία εάν ανοίξει το επάγγελμα (να μπορούν οι αλυσίδες να ανοίξουν φαρμακείο εχμμμμ συγγνώμη οι νέοι άνθρωποι θα λένε κ.τ.λ. να έχουν όλοι από ένα φαρμακείο στο γκαράζ της πολυκατοικίας τους και άλλα πολλά θλιβερά που θα υποτιμούν τη λογική μας εν ψυχρώ…
Το δύσκολο κομμάτι είναι όμως η απόφαση για την κινητοποίηση που θα πάρουμε. Για παράδειγμα: Σε μια απεργία θα ακούμε για μωρά που δε βρίσκουν γάλα (όμορφο επιχείρημα και συναισθηματικό, πολύ «πιασάρικο»). Το καλύτερο όπλο σε μια τέτοια ποινικοποίηση είναι να μην παρουσιάσουμε ταπεινά κίνητρα αλλά ανώτερα. Δεν θα είναι το άνοιγμα του επαγγέλματος, το ποσοστό του κέρδους κ.τ.λ., αλλά μαζί με αυτά θα είναι και η δραστική έλλειψη φαρμάκου και η πρόσβαση στην ίαση, και στη συνέχεια προστίθενται και τα νοσοκομειακά προβλήματα καθώς και οι ελλείψεις των εταιριών…! Κίνητρα δηλαδή που δε θα μπορεί να τους κάνει κανείς κουβέντα για το δίκιο τους…!!!
Το τέταρτο είναι ο άνθρωπος που θα πρέπει να μας εκπροσωπήσει σε ένα πάνελ. Βλέποντας το παράδειγμα των μεταφορέων είχαν έναν ήπιο αλλά έξυπνο άνθρωπο, συμπαθή και ήρεμο, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με την ανάλογη «δοσολογία»…! Κάτι τέτοιο θα πρέπει και τα ΜΜΕ να κάνουν. Να έχουν δηλαδή έναν ίδιας «επικοινωνιακής εμβέλειας» εκπρόσωπο. Προς Θεού όμως, αυτός που θα αναλάβει την εκπροσώπηση, ειδικά σε πάνελ, να μην είναι μόνος του και να έχει ταυτόχρονα συνομιλητή σε ξεχωριστό παράθυρο έναν άλλον συνάδελφό του. Διαφορετικά, ελλείψει του κατάλληλου «προσώπου», ένα απλό δελτίο τύπου και δε μας βλέπουν ούτε ζωγραφιστούς…
Πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.