Βάζουν την Τουρκία στο Αιγαίο από την… πίσω πόρτα!


Με το πρόσχημα «επιχειρηματικής λύσης» όπου θα βγάλουμε λεφτά, όπως αποκάλυψε ο απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Ω τι χαρά… Μας βρήκαν οι Αμερικανοί τη λύση για το Αιγαίο. Μέχρι να ξεκαθαρίσει (!) το ζήτημα των συνόρων –ποιων συνόρων;
Έχει βάλει ποτέ τέτοιο θέμα η Ελλάδα; Μόνιμα από το 1974 η θέση μας είναι ότι δεν διεκδικούμε τίποτα (ίσως λανθασμένα, αλλά αυτή είναι)– να προχωρήσουν οι δύο χώρες, Ελλάδα και Τουρκία, σε επιχειρηματική λύση από την οποία θα βγάλουν λεφτά!

Τη… φαεινή αυτή ιδέα –για κάποιους που όλα τα βλέπουν από την πλευρά του τι θα οικονομήσουμε– βάλανε οι Αμερικανοί να τη… ρίξει στο τραπέζι ο ειδικός απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ενέργεια στην Ευρασία, πρώην σύμβουλος του Κλίντον και πρώην καθηγητής του Χάρβαρντ και του Στάνφορντ Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ, με συνέντευξή του στην «Καθημερινή» που κι αυτή δόθηκε κατά σύμπτωση στον Αθαν. Έλλις, που θυμίζουμε δικό του ήταν το ρεπορτάζ που αποκάλυπτε ότι συζητείται το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας – Βαρδάρη» για τα Σκόπια, όταν εδώ στο… Ελλάντα δεν είχε πάρει χαμπάρι κανείς.

Ο κ. Μόρνινγκσταρ ανέλαβε να κάνει το θέλημα:

«Μπορώ να φανταστώ στο Αιγαίο ή σε κάποια άλλη αμφισβητούμενη περιοχή, όπου το οικονομικό όφελος είναι και για τις δύο χώρες τόσο μεγάλο που τις συμφέρει να καταλήξουν σε μια επιχειρηματική λύση, ακόμα και εάν δεν συμφωνούν στα συγκεκριμένα σύνορα».

Ιδού λοιπόν τι μαγειρεύουν… Η ίδια πάντα πρακτική… Αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς… Και για να μην τα φορτώνουμε όλα την Αμερική, όλο και «κάποιοι» δικοί μας ξέρουν, έχουν ενημερωθεί και δεν είπαν όχι…

Από την πίσω πόρτα, με δόλωμα τώρα πιο ελκυστικό –δεν επελέγη τυχαία η στιγμή– ποντάρουν ότι πολλοί θα πουν, από να μου κόψεις το επίδομα και τη σύνταξη, ας πάει και το παλιάμπελο, και δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις, εγκαθιστούν σε πρώτη φάση στο Αιγαίο την Τουρκία για επιχειρηματική δραστηριότητα – «εμπορική διευθέτηση» (!) το χαρακτηρίζει… κομψά ο κύριος πρώην σύμβουλος του Κλίντον. Ο οποίος κάνει κι ένα βήμα κόντρα στις πάγιες ελληνικές θέσεις… Μιλάει για «αμφισβητούμενη περιοχή» στο Αιγαίο, υιοθετώντας τις τουρκικές διεκδικήσεις!

Και ενώ συμβαίνουν αυτά που προλειάνουν το έδαφος για μοιρασιά στο Αιγαίο, με προκάλυμμα τις μπίζνες για άντληση… χρήματος –για τα σύνορα τώρα θα συζητάμε– κανείς από τους πολιτικούς μας δεν φωνάζει. Ασχολούνται με το Μνημόνιο και δεν βλέπουν τη φάκα που έχει στηθεί… Παρότι οι φίλοι μας οι Αμερικανοί δεν κρύβουν τα σχέδιά τους… Ο ειδικός απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ήταν σαφέστατος, για να μη μπορεί να ισχυρισθεί κανείς ότι δεν ήξερε και δημιουργηθούν εκ των υστέρων… παρεξηγήσεις…

Παρόν

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.