ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ‏


Ο συνδικαλιστής

του Θανάση Ι. Νικολαΐδη

ΒΓΗΚΑΝ στο παζάρι και ο φακός έκανε τη γύρα του στα καρτελάκια με τι τιμές. «Ροδάκινα 2.90 ευρώ το κιλό»(!) κι είμαστε στα μέσα του καλοκαιριού. Αφού πήραμε γεύση κι από άλλες τιμές.Παρισιού, περιμέναμε την εξέλιξη. Και βγαίνει λάβρος στο «γυαλί» ένας τύπος, πρόεδρος-συνδικαλιστής των μικροεμπόρων της λαϊκής» και γράφει τη δική του ιστορία.

-Δεν υπάρχουν τέτοιες τιμές, λέτε ψέματα. Μήπως μιλάτε για τιμές Παρισιού;

Ξανά τη γύρα οι δημοσιογράφοι σε πάγκους κοντινούς και με ακόμα υψηλότερες τιμές που μύριζαν αισχροκέρδεια.

-Δεν πήγαμε στο.Παρίσι, κ. συνδικαλιστά. Πειστήκατε για τις τιμές;

-Λέτε ψέματα.

Η συνέχεια είναι.δικιά μας. Φανταστήκαμε τον παραπάνω συνδικαλιστή (ως πρόσωπο δεν μας ενδιαφέρει) σε πόστο υψηλό. Και πάλι ψεύτης θα’ ταν. Και τους απατεώνες θα κάλυπτε και την αισχροκέρδεια θα συγκάλυπτε. Και, βέβαια, αν του δινόταν η ευκαιρία, θα γινόταν.πλούσιος. Όπως τόσοι και τόσοι σε πόστα όπου είχε «ψωμί», δεν υπήρχε έλεγχος και το ψέμα πήγαινε σύννεφο.

ΔΕΝ κλέβει ο ρωμιός γιατί δεν του δίνεται η ευκαιρία. Καρπούζια πουλάει στο δρόμο. Χωρίς το ταμπελάκι για την τιμή. Κι αν σηκωθεί κεφάτος το πρωί, είναι γιατί κάποιον θα «γελάσει»-και πάλι μάγκας, ξανά ατσαλάκωτος. Χωρίς έγνοια για ποινές και τιμωρίες, μιας και στη χώρα της αρπαχτής αυτά είναι ξεπερασμένα, ασυνήθη και.αντιδημοκρατικά.

ΓΙΑΤΙ, λοιπόν, ρωμιέ του.μέσου όρου, να βρίζεις «από κάτω», τη στιγμή που θα’ κανες τα ίδια και χειρότερα, αν σου δινόταν η ευκαιρία κι από θέση ισχύος και δυνατότητας; Γιατί να’ ναι οι πολιτικοί πιο βρώμικοι από σένα κι από μένα; Και πώς να μας πείσεις, που το μάτι παίζει, άγριο, πέρα δώθε ποιον θα κατασπαράξεις στο καθημερινό αλισβερίσι της δουλειάς σου, που τη θέλεις λίγη και με κέρδη πολλά;

ΚΑΙ τι να θέλει άραγε ο ανέντιμος για να συνέλθει; Πώς η κοινωνία εξουδετερώνει τους κλέφτες και αμύνεται; Με θεσμούς! Και με πρόβλεψη για την τήρηση και την εφαρμογή τους. Αυστηρά και επί ποινή.

thanikolaidi@hotmail.com

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.