Η Μεσαία Τάξη πεθαίνει


Δυσοίωνες εκτιμήσεις για τη βιωσιμότητα των εμπορικών καταστημάτων διατύπωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γεώργιος Κασιμάτης.

Όπως επισήμανε, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα από τα κατά τόπους Επιμελητήρια, τα λουκέτα στα καταστήματα μέχρι τέλος του χρόνου αναμένεται πανελλαδικά να ξεπεράσουν τις 100.000 και ο αριθμός των ανέργων στο εμπόριο να πλησιάσει ανησυχητικά τις 150.000.

Ο κ. Κασιμάτης απηύθυνε έκκληση προς την κυβέρνηση για άμεσες κινήσεις για ανάπτυξη, τονίζοντας πως ο αναπτυξιακός νομός με την εφαρμογή του από την 1η Ιανουαρίου 2011 καθυστερεί χαρακτηριστικά. «Θα έχουν “πεθάνει” ήδη οι πιο πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Φοβάμαι ότι θα έχουμε έναν αναπτυξιακό νόμο που όταν εφαρμοσθεί δεν θα βρει μεγάλη ανταπόκριση» πρόσθεσε.

Επίσης, αφού σημείωσε πως οι δείκτες της οικονομίας επιδεινώνονται καθημερινά, υπογράμμισε την ανάγκη «να υπάρξει επιτέλους εγκράτεια δηλώσεων από τους πολιτικούς και κυρίως άμεσα μέτρα και πρωτοβουλίες για να βελτιωθεί η εικόνα της αγοράς».

(πηγή ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ)

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.