Πιό αξιόπιστη η Αργεντινή από την Ελλάδα…!


Κάποιοι μπορεί να ισχυριστούν πως άλλο πράγμα είναι η Αργεντινή και άλλο η Ελλάδα. Κάποιοι άλλοι, πάλι, ίσως να τολμήσουν να πούνε πως η Αργεντινή αντιμετώπισε μόνο το ΔΝΤ ενώ η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει την τρόικα (ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ)… Προφανώς οι άνθρωποι αυτοί προσπαθούν να μας πείσουν πως ο βιασμός μας είναι αναπόφευκτος, πως ο διαμελισμός και το ξεπούλημα της χώρας, επίσης αναπόφευκτος και άρα δεν μπορούμε (και δεν έχουμε το δικαίωμα) να αντισταθούμε στις ορέξεις των χρηματιστών της Wall Street, ούτε μπορούμε να τα βάλουμε με την Γερμανία που πλουτίζει με την ευκαιρία της “Ελληνικής κρίσης”!…

Κάποιος, Γιώργος Παπανδρέου, έχει παραδώσει την κυβέρνηση της χώρας σε ένα τσούρμο λογιστών και υπαλλήλων μεγάλων τραπεζικών οργανισμών (βλ. ΔΝΤ) και αφού τελείωσε τα αεροπορικά του ταξίδια ανά τον κόσμο, επί μήνες διακοπάζεται σε διάφορες (και δη απομονωμένες) περιοχές της Ελλάδας, εμφανέστατα φοβούμενος να εκτεθεί στην πόλη των Αθηνών και σε μία πιθανότατη (έως απολύτως σίγουρη, αλλά σε άγνωστο χρονικό διάστημα) εξέγερση. Είτε θέλουμε να το καταλάβουμε, είτε όχι, ο Γιώργος Παπανδρέου τελεί εν αδεία, μακράς διαρκείας, μετ’ αποδοχών (τον λογαριασμό τον πληρώνουμε όλοι οι πολίτεςε) και θεαμάτων… Το “αφεντικό” έδωσε την άδεια αφού εξασφαλίστηκε πως τα “όρνεα” πάτησαν καλά το πόδι τους σε κάθε υπουργείο και επιβάλουν τις αποφάσεις των “εκτελεστών των λαών” στην παραμικρότερη κυβερνητική κίνηση-απόφαση. Η χώρα πλέον γκρεμίζεται, αφού άρχισαν να στοχεύουν στα ασημικά (βλ. ΔΕΚΟ) και ακολουθούν λίαν συντόμως και τα χρυσαφικά (βλ. ενεργειακούς πόρους-πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Αιγαίο). Ο αδειούχος πρωθυπουργός τις ημέρες αυτές εκτελεί και χρέη ξεναγού του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ο οποίος έφτασε στη χώρα για συνομιλίες… για άγνωστες συνομιλίες, με τον ξεναγό Γιώργο Παπανδρέου! Τι συμφωνείται, τι διακυβεύεται και τι παραχωρείται εκ μέρους της χώρας μας, θα το μάθουμε εν καιρώ. Μέχρι τότε, ας κοιτάξουμε στο οικτρό παρόν που μας έχει επιβάλει ο αμερικανοτραφής πρωθυπουργός, ανθυποκυβερνήτης του ΔΝΤ και εκτελών χρέη Τσολάκογλου…

Μας είχαν υποσχεθεί ότι θα μας έκαναν Δανία του Νότου. Κάπου τους ξέφυγε το τιμόνι και μας έκαναν Αργεντινή. Επειδή η κατρακύλα όμως δεν έχει τελειωμό φαίνεται ότι η οικονομία της Αργεντινής μας ξεπέρασε και είμαστε πιο κάτω κι από αυτούς.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, οι αγορές θεωρούν ασφαλέστερο το χρέος της Αργεντινής απ’ ότι το ελληνικό και ότι η οικονομία της χώρας της Λατινικής Αμερικής αναπτύσσεται με τους ταχύτερους ρυθμούς από το 1992. Μέσα στην εβδομάδα τα κρατικά CDS της Αργεντινής έχουν υποχωρήσει κατά 15 μονάδες βάσης, στις 817 μ.β., ενώ τα αντίστοιχα ελληνικά έχουν ενισχυθεί κατά 24 μ.β. και βρίσκονται πλέον 27 μονάδες βάσης υψηλότερα από της Αργεντινής.

Οπως αναφέρει το πρακτορείο «οι δανειακές ανάγκες της Αργεντινής δεν αποτελούν πια πηγή ανησυχίας, κάτι που ξεκάθαρα δεν ισχύει για την Ελλάδα».

Η Αργεντινή στην οποία ο κόσμος βγήκε στους δρόμους και βάραγε τις κατσαρόλες είναι καλύτερα από εμάς.

Μπράβο στους μαθητευόμενους μάγους που μας έχουν οδηγήσει σ’ αυτό το σημείο.

Υ.Γ.: Μήπως, εάν αποφασίσουμε να ενεργήσουμε ως πολίτες και όχι ως άβουλα ζώα (όπως κάνουμε μέχρι τώρα), υπάρξουν εξελίξεις πολύ δυσάρεστες για κάποιους από τους “εκτελεστές” μας και πολύ ευχάριστες για όλους εμάς;
Όλα όσα εξελισσονται είναι remake του αργεντίνικου σεναρίου των αρχων της δεκαετίς.
Σαν deja vu ένα πράμα. Μένει να δούμε αν οι επίγονοι του Μακρυγιάννη και του Μαρίνου Αντύπα έχουν το ίδιο τσαγανό με αυτούς του Ερνέστο Γκεβάρα.
Οι Έλληνες θα έπρεπε να έχουν καταλάβει ότι «κάτι (πολύ) σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της (Νότιας) Δανιμαρκίας» που υποσχέθηκε «ο άνθρωπός τους στην Αθήνα».
Γι’ αυτό ακριβώς πρέπει να κάνουμε κι εμείς ότι έκαναν στην Αργεντινή, αν δεν θέλουμε να μεταλλαχθούμε στους πρώτους μεταλλαγμένους πολίτες του ΔΝΤ, ελέω του τουρίστα-ξεναγού και κοσμοπολίτη Γιώργου Παπανδρέου…

http://kostasxan.blogspot.com/2010/08/blog-post_9503.html

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.