Κοσσυφοπέδιο: «Είμαστε έτοιμοι για ένοπλη αντίδραση»


Η κυβέρνηση της Πρίστινας είναι διατεθειμένη να προβεί σε ένοπλη δράση, αν οι Σέρβοι αποφασίσουν να ενώσουν τις βόρειες επαρχίες ή να κηρύξουν την ανεξαρτησία του βόρειου Κοσσυφοπεδίου, γράφει σήμερα η αλβανική εφημερίδα «Λάιμ» που επικαλείται τη σερβική εφημερίδα «Danas”.

Στην απόφαση αυτή αναφέρεται η δυνατότητα ένοπλης επέμβασης, για τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Δημοκρατίας και για το λόγο αυτό ενημερώθηκε η διεθνής κοινότητα, γράφει το δημοσίευμα.

«Είμαστε έτοιμοι για ένοπλη απάντηση, δήλωσε στο ‘Danas’ ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσσυφοπεδίου , Μπαϊράμ Ρετζέπι.

Ο Κοσσοβάρος υπουργός είπε ότι όλοι όσοι δημοσιεύουν κείμενα για την ανεξαρτησία της βόρειας επαρχίας θα μπουν σε περιπέτειες και θα συλλαμβάνονται από την αστυνομία.

Η αντίδραση του Κοσσυφοπεδίου προήλθε από κάποια ανακοίνωση που διαμοιράστηκε και έγραφε για την ενδεχόμενη ανεξαρτησία των βορείων τμημάτων του Κοσσυφοπεδίου όπου κατοικούν Σέρβοι.

Η κυβέρνηση της Πρίστινας ενημέρωσε για τις εξελίξεις αυτές τις διεθνείς δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου, την KFOR και την EULEX, καθώς και το γραφείο Pieter Feith, του διεθνούς πολιτικού εκπροσώπου.

Ο συντάκτης της δήλωσης περί της «ανεξαρτησίας του Βορρά» είναι άγνωστος και το συνολικό κείμενο είναι ένα αίνιγμα, γράφει η αλβανική εφημερίδα «Λάιμ», ο σερβικός πολιτικός παράγοντας του Κοσσυφοπεδίου αγνοεί το κείμενο αυτό, αλλά και η ίδια η Σερβία.

Μέρος της ανακοίνωσης δημοσιεύθηκε σε διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Κοσσυφοπεδίου και είχε τον τίτλο: «Δήλωση σχετικά με την ανεξαρτησία του Συνδέσμου των Δήμων της αυτόνομης επαρχίας του Κοσσόβου και των Μετοχίων», ο συντάκτης εντούτοις της δήλωσης αυτής παραμένει άγνωστος.

Η δημοσίευση αυτή αναστάτωσε τους αλβανούς ηγέτες του Κοσσυφοπεδίου. Συνεδρίασαν κεκλεισμένων των θυρών και προέβησαν σε συναντήσεις ανωτέρων διπλωματικών αντιπροσώπων προκειμένου να πληροφορηθούν από το Βελιγράδι οτιδήποτε σχετικό.

echedoros

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.