Κάνε τους … μια έκπληξη!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Τον τελευταίο καιρό πολλοί ανώνυμοι (φίλοι) αρθρογραφούν στα διάφορα blogs με πολύ κόσμιο και ευπρεπή λόγο αλλά με μια επιχειρηματολογία η οποία έχει ως στόχο την ενοχοποίηση όλης της Ελληνικής κοινωνίας για τα σημερινά μας χάλια.

Μια παλιά σοφή παροιμία λέει ότι το “Ψάρι βρωμάει από το κεφάλι” επιτρέψτε μου λοιπόν να διαφωνήσω και να μη θεωρώ τον εαυτό μου συνένοχο των κλεφτών, των λαμογιών και των δοσίλογων!!!
Μέχρι τώρα με έντεχνο τρόπο οι πραγματικά υπεύθυνοι και οι γύρω από αυτούς έχουν περάσει ήδη σε μεγάλη μερίδα των συμπατριωτών μας την αίσθηση της συνενοχής και ότι εμείς που τους ψηφίσαμε δεν δικαιούμαστε να μιλάμε και να διαμαρτυρόμαστε για τα πεπραγμένα τους.

Όμως φίλες/οι δεν είναι έτσι γιατί οι υπηρέτες τάχα της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας δεν μας ρώτησαν όταν προς ιδίων όφελος δημιούργησαν και ψήφισαν τον νόμο της ασυλίας και παραγραφής των αδικημάτων τους, δεν μας ρώτησαν όταν υποβάθμισαν με έντεχνο τρόπο την παιδεία, την υγεία ενώ δεν έκαναν ποτέ κανένα δημοψήφισμα για κρίσιμα θέματα και γενικά μας έγραψαν πολλές φορές στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Μας ξεγέλασαν πάμπολλες φορές και δεν τήρησαν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις με αποκορύφωμα τις τελευταίες εκλογές και τα απίθανα προεκλογικά ψέματα του νυν Πρωθυπουργού. Το επιχείρημα ότι εμείς τους ψηφίζαμε έχει να κάνει με το ότι, όταν το σύστημα που έχουν δημιουργήσει σου προσφέρει δύο τρία φαγητά, αναγκαστικά θα φας ένα από τα τρία!!! Πρέπει λοιπόν η Ελληνική κοινωνία να γκρεμίσει και να ξανακτίσει από την αρχή την πλατφόρμα που στηρίζεται αυτή την στιγμή η Πολιτική, οι Πολιτικοί και ο Κοινοβουλευτισμός, για να ανακαλύψει ή να δημιουργήσει καινούργια άφθαρτα πρόσωπα με όραμα και νέο πολιτικό λόγο που θα φέρουν ελπίδα, θα χαράξουν στόχους αλλά το κυριότερο θα φέρουν αποτελέσματα για την ευημερία και την συνέχεια του λαού μας!!!
Φυσικά το ερώτημα που γεννιέται είναι το πως να αντιδράσουμε; Να κατεβούμε και να κάνουμε λαμπόγιαλα την Αθήνα μας; Όχι φυσικά γιατί κάτι τέτοιο το περιμένουν και το εύχονται για να χρησιμοποιήσουν απέναντι μας περισσότερη αστυνόμευση και βία. Η πρώτη μας αντίδραση πρέπει να εκφραστεί στις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές όχι με την αποχή μας που πιστέψτε με τους καταβολεύει, αλλά με την άρνηση μας να δώσουμε ψήφο σε υποψήφιους ειδικά των δύο μεγάλων κομμάτων και φυσικά όχι στους ψευτοαντάρτες και τους υπερκομματικούς που θα εφεύρουν γιατί φοβούνται το καταποντισμό τους. Αυτή είναι η πρώτη αντίδραση που πρέπει να έχουμε γιατί μπορεί να μην είμαστε συνένοχοι αλλά πρέπει πλέον να πάψουμε να είμαστε αμέτοχοι!!!

Πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Κάνε τους … μια έκπληξη!

  1. Ὁ/ἡ Ελένη γράφει:

    ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.