Ο Γιώργος αποχωρεί με “ελαφρά πηδηματάκια”…;


– Άσχετο, αλλά τα πηδηματάκια γίνονται επάνω μας…
– Ξεκίνησε η μάχη διαδοχής ή μεθοδεύεται διάσωση του Γιώργου (του δικού τους ανθρώπου) δια της εξόδου του από την κυβέρνηση;

Και ξαφνικά, άνοιξε θέμα περιοδεύοντος πρωθυπουργού, που θα ενημερώνεται από έναν υπερυπουργό, ο οποίος ουσιαστικά θα εκτελεί τα χρέη εκείνου που θα λείπει (όχι δηλαδή ότι περιμέναμε να μείνει…). Είναι δεδομένο πλέον πως ο Γιώργος Παπανδρέου ΔΕΝ επιθυμεί να είναι πρωθυπουργός. Το βαρέθηκε το “παιχνίδι” και αποφάσισε να ασχοληθεί με άλλα… Οι κακές γλώσσες όμως λένε πως κατάλαβε ότι αυτό που έρχεται κινείται πιό γρήγορα από τον ίδιο και θα τον προλάβει πριν το… αεροδρόμιο. Άρα, ενστικτωδώς ορμώμενος φροντίζει να “αποχωρήσει” εγκαίρως έτσι ώστε να μπορεί στο μέλλον να ισχυριστεί πως είχε δώσει άλλες οδηγίες, αλλά αυτές δεν εκτελέστηκαν σωστά. Για το ότι ο ίδιος “εκτέλεσε” έναν λαό, φυσικά δεν γίνεται κουβέντα. Μάλιστα, για να ενισχύσει το προφίλ του καλού ηγέτη, εσχάτως άρχισε να μιλάει και για εθνικά θέματα!!!
Θεωρώ πως έχει φοβερή επικοινωνιακή προσέγγιση σε διεθνή θέματα. Αυτό άλλωστε μάθαινε τόσον καιρό και ίσως το ΔΝΤ, οι ΗΠΑ και οι κερδοσκόποι (βλ. άνοδος spreads) του εξαργυρώσουν την βοήθεια τους με με μια θέση του γ.γ του ΟΗΕ ας πούμε που μπορούν να την δώσουν όπου θέλουν.
Το ερώτημα όμως είναι αν υπάρχει κάποιος πρωθυπουργός Ε.Ε που να επιθυμεί μια θέση τόσο βαρετή που κυρίως την παίρνουν γεραλέοι και απόμαχοι της πολιτικής… Υπάρχει;
Σίγουρα όχι.
Άρα ο Γιωργάκης έχει καταλάβει ότι οι δυνάμεις του δεν φθάνουν παραπάνω. Φθάνουν μόνο μέχρι εκεί που τον στηρίζουν οι νταβατζοκαναλάρχες με τα παπαγαλάκια τους δηλαδή μέχρι την άνοδο στην εξουσία με την βοήθεια των Καψήδων (εννοώ όλα τα δύστυχα παπαγαλάκια που τώρα πλέον δεν μπορούν να στηρίζουν ΔΝΤ γιατί τους περιμένει γιαούρτι από τους χαμηλοσυνταξιούχους).
Κατάλαβε επίσης ότι οι αγιογραφίες από το ΙΟΒΕ ( βλ. Στουρνάρας που γυρίζει από κανάλι σε κανάλι και αναλύει τα έσοδα που θα έλθουν από τα κλειστά επαγγέλματα) και από τους Financial Times δεν περνούν πλέον, άσε που το διεθνές κεφάλαιο τον θεωρεί άνθρωπο τους στην Αθήνα άρα συνειρμικά δεν είναι ο άνθρωπος μας.
Ποιά Αθήνα, θα μου πει κάποιος όλο στα νησιά είναι…!
Εν κατακλείδι, ο άνθρωπος δεν κάνει για τόσο ψηλά, γι αυτό θέλει να αποχωρήσει και γι αυτό άλλωστε επεκτείνει τις διακοπές του για να μας δώσει ένα ξεκάθαρο στίγμα. Όμως για την θέση του Μπαν Κι Μουν έχει πολύ καιρό ακόμα γιατί είναι το καλοκαίρι του 2011 η λήξη της πρώτης θητείας του (συνήθως ανανεώνεται για μια δεύτερη) άρα θα περάσει από τα στενά του φθινοπώρου όπου στην Αθήνα και στις μεγάλες πόλεις θα κάνει τζιζ.
Τότε σε θέλω κάβουρα να περπατείς στα κάρβουνα…

Πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.