Η λογική της ήσσονος προσπάθειας επιβραβεύεται απο το ΠΑΣΟΚ


Συνολικά, σε 114 τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ ο τελευταίος υποψήφιος είχε βαθμό ή μόρια πρόσβασης κάτω από τη βάση. Η εικόνα αυτή, που εκθέτει διεθνώς τη χώρα και ενισχύει την απορία της κοινής γνώμης για τη λειτουργία άχρηστων ΑΕΙ με πολύ υψηλό κόστος, αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση, η οποία από φέτος κατήργησε τη βάση του 10.

Η κατάργηση της βάσης του 10 αποτελεί μια εξαιρετικά κακή απόφαση. Σε μία περίοδο δημοσιονομικής κρίσης η κυβέρνηση διατηρεί σε λειτουργία πανεπιστημιακές σχολές, οι οποίες είναι προφανές ότι δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης, αντί να προχωρήσει άμεσα σε ένα γενναίο πρόγραμμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων. Πέραν τούτου, όμως, εμπεδώνει μία πολύ κακή κουλτούρα στη νεολαία, αυτή της ήσσονος προσπάθειας.

Όταν ένας μαθητής εισέρχεται σε ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα με βαθμό 0,9, τότε βέβαια μόνο για παρωδία εξεταστικού συστήματος μπορούμε να μιλήσουμε. Κι αν είναι αλήθεια ότι σε ορισμένες- ουσιαστικά επαγγελματικές- σχολές ο βαθμός πρόσβασης έχει μικρή σημασία για  την εκμάθηση της τέχνης, τότε ασφαλώς είναι προτιμότερο για αυτές τις περιπτώσεις να καταργηθούν οι εξετάσεις και να μπαίνουν οι υποψήφιοι με το απολυτήριο. Η σημερινή κοροϊδία πάντως πρέπει να τελειώσει!

Είναι σαφές ότι τα παιχνίδια με την Παιδεία υπονομεύουν τις προοπτικές της χώρας, Οι βάσεις δεν αποτελούν τιμωρία για τους μαθητές αλλά κριτήριο επιλογής, Οσο πιο χαμηλά βάζουμε τον πήχυ για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση, τόσο μικρότερες θα είναι οι προσδοκίες για το μέλλον των παιδιών μας.

Πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.