Κι άλλοι Βούλγαροι Ρομά πίσω στη χώρα τους


Η δεύτερη ομάδα Βούλγαρων Ρομά που επαναπατρίστηκαν από τη Γαλλία έφθασαν το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλγαρία. Οι δεκατρείς Ρομά, μεταξύ των οποίων και παιδιά έφθασαν στη Σόφια και θα επιστρέψουν σήμερα στους τόπους καταγωγής τους , στη Βάρνα και στο Τργκόβιστε.

Η πρώτη ομάδα Βούλγαρων Ρομά επέστρεψε στη Βουλγαρία στις 20 Αυγούστου.

Η πλειοψηφία των Ρομά που έφθασαν χθες στη Σόφια αρνήθηκε να προβεί σε σχόλια και προτίμησε να αποφύγει τους δημοσιογράφους.

Μία γυναίκα δήλωσε ότι η στάση των γαλλικών αρχών ήταν πολύ καλή και ότι κατάλαβαν από δημοσιεύματα του Τύπου ότι έπρεπε να εγκαταλείψουν τη Γαλλία. Πρόσθεσε ότι ο λόγος για τον οποίο επαναπατρίστηκαν είναι ότι εργάζονταν παράνομα. Η γυναίκα τόνισε ότι Βούλγαροι υπήκοοι επιδίδονται σε κλοπές και πορνεία στη Γαλλία, αλλά σημείωσε ότι δεν γνωρίζει αν στην ομάδα των 13 Ρομά που επέστρεψαν συμπεριλαμβάνονται άτομα που έχουν παρανομήσει.

Ανέφερε ακόμη ότι δεν ξέρει αν θα μπορέσει να βρει δουλειά στη Βουλγαρία και υπαινίχθηκε ότι ίσως επιχειρήσει να απασχοληθεί ξανά στο εξωτερικό.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Νικολάι Μλαντένοφ δήλωσε χθες σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Nova TV ότι οι Βούλγαροι υπήκοοι πρέπει να τηρούν τους νόμους της χώρας στην οποία ζουν και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Μλαντένοφ ανέφερε ότι θα επιστρέψουν από τη Γαλλία 41 Βούλγαροι υπήκοοι.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.