Εμφανίζουν ζημίες και κερνάνε εκατομμύρια! – Αυτό κι αν είναι πρόκληση


Ενώ με βάση τα στοιχεία της η ΑΤΕ Ασφαλιστική εμφανίζει ότι έχει πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό, η Διοίκηση της εταιρίας κ.κ, Πανταλάκης Θεόδωρος-πρόεδρος Δ.Σ, Φιλίππου Κώστας-αντιπρόεδρος και Χατηϊωσήφ Ιορδάνης-διευθύνων σύμβουλος…

Αποφάσισαν να προσφέρουν έκτακτη εισφορά σε προνομιούχα στελέχη 10 εκατ ευρώ Δημόσιο χρήμα (της Τρόϊκας), εν καιρό λιτότητας περικοπής μισθών, συντάξεων και αποζημιώσεων.

Το ρεγάλο στους προνομιούχους υπαλλήλους θα πληρώσουν άλλες κοινωνικές ομάδες, δηλαδή οι ασφαλισμένοι μέσω της αύξησης των ασφαλίστρων και οι φορολογούμενοι πολίτες (ΑΤΕBank 100 %).

Η καθαρή θέση της εταιρίας το Α’ εξαμ. 2010 έχει μειωθεί στα 9,987 εκατομ. € ή στο 24,4 % του Μετοχικού της Κεφαλαίου και χρειάζεται να κάνει αύξηση.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία α΄ 6μήνου, της ΑΤΕ Ασφαλιστικής αποδείχθηκε ότι η θυγατρική της ΑΤΕ Bank έχει πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό.

Η ασφαλιστική εμφάνισε ζημίες 5,47 εκατ ευρώ , υποαξίες 12,5 εκατ ευρώ από το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων και 6,5 εκατ ευρώ από φορολογικές εκκρεμότητες.

Ωστόσο προέκυψε ξαφνικά και μια σημαντική αύξηση των λειτουργικών δαπανών.

Διερευνώντας το θέμα καταλήξαμε σε ένα συμπέρασμα άκρως ανησυχητικό…

Η μεγάλη και αναίτια αύξηση των λειτουργικών δαπανών προήλθε λόγω του DAF που αποτελεί μια παρελθούσα απαίτηση των εργαζομένων ως προς τις ασφαλιστικές και άλλες αποζημιώσεις τους.

Η διοίκηση της ασφαλιστικής ουσιαστικά χάρισε 10 εκατ ευρώ σε προνομιούχους και συγκεκριμένα 4 εκατ το 2009 , 3 εκατ το 2010 και 3 εκατ υπολογίζουν για το 2011.

Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα η καθαρή θέση να μειωθεί στα 9,987 εκατ ευρώ.

Τι σημαίνει όμως DAF ;

Ας υποθέσουμε ότι ένας διευθυντής στην Ασφαλιστική λαμβάνει εφάπαξ 130 χιλ ευρώ.
Πέραν του ποσού αυτού θα πάρει και αποζημίωση συγκεκριμένα τελευταίες μεικτές αποδοχές επί 14,5 δια 12 επί τα χρόνια υπηρεσίας δηλαδή περίπου 250 χιλ ευρώ αποζημίωση. Άρα ο διευθυντής που αποχωρεί ή ο εργαζόμενος από την ασφαλιστική θα λάβει 130 χιλ συν 250 χιλ συνολικά 380 χιλ ευρώ.

Κατα τ’αλλα η ασφαλιστική κλαίγεται που δεν πάει καλά, η κυβέρνηση ενισχύει το τραπεζικό σύστημα απο τα δανεικά της τρόικας, και οι Έλληνες θα πληρώνουν ποιός ξέρει για πόσες γεννιές αυτά τα κερατιάτικα…

tiresias-press

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.