Η Άννα και οι εκπαιδευτικοί της


ΔΕΝ ήταν έκπληξη η υπουργοποίηση της κας Άννας Διαμαντοπούλου. Από χρόνια έστηνε την πορεία της στο Κίνημα, κατέχοντας «έδρα» στη Λέσχη (Μπίλντερμπεργκ). Εκεί όπου δεν πατάνε δημοσιογράφοι, δεν βγαίνουν δελτία τύπου και τα στόματα παραμένουν κλειστά. Κι αν θέλεις, δείγμα γυναικείας πονηρίας, θυμήσου τι απάντησε, όταν τη ρώτησαν σχετικά. «Μιλήσαμε για το κλίμα και τον καιρό, παγκόσμια».

ΤΡΕΞΕ το μυαλό μερικά χρόνια προς τα πίσω. Οι της κορυφής αλλά και της βάσης πήραν θέση δηλώνοντας την προτίμησή τους. «Γεωργικοί» και Βενιζελικοί και δεν είχαν λόγο να καθυστερούν ή να κρύβονται. Και μόνο η κα Άννα έμενε σιωπηλή μέχρι την τελευταία στιγμή. Για να δει πού γέρνει η πλάστιγγα και να πάρει θέση. Κατάλαβαν και οι πέτρες την τακτική της, αλλά δεν είχε σημασία. Από αγκαλιά (πολιτική) σε αγκαλιά η κυρία, πάντα στην επικαιρότητα και οι φιλοδοξίες της συνεχώς να μεγαλώνουν. Επιλογή του Ανδρέα, η «εξ απορρήτων» του Σημίτη ως εκσυγχρονίστρια, μια πετυχημένη πολιτική διαδρομή, Υπουργός του Γιώργου σήμερα και η γης την ετρομάζει. Με σχέδια στο μυαλό και μύχιες σκέψεις για την παιδεία, με φιλοδοξίες χωρίς πλαφόν. Κι αν τη ρωτήσεις ποιαν προτιμά για πρώτη γλώσσα στην ελληνική εκπαίδευση, θα σου απαντήσει αβίαστα «την Αγγλική!»(!) και θα το’ χει καμάρι.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ και φέτος τ’ αποτελέσματα. H κα Διαμαντοπούλου είχε την τιμητική της. Και τον πρώτο λόγο και την πρώτη θέση στο «γυαλί». Ξετύλιξε τις ιδέες της και υποσχέθηκε «νέο σύστημα εισαγωγικών». Κάτι μας θυμίζουν τέτοιες δηλώσεις, κάποιους φέρνουμε στο μυαλό. Όσους τα είπαν κι έμειναν λόγια, μιας και πολιτικός θα πει να υπόσχεσαι κάτι σήμερα και αύριο να εξηγείς γιατί δεν έγινε. Η συνομιλήτριά της δήλωσε πως ευγνωμονεί τους καθηγητές του φροντιστηρίου(!) για την πρωτιά της και η συζήτηση τέλειωσε.

ΤΙ άλλο «υποσχέθηκε»; Πως θα «επαναπατριστούν» εκπαιδευτικοί, αποσπασμένοι σε γραφεία πολιτικών! Οι εθισμένοι στη λούφα και (εξ)ασκημένοι στις δημόσιες σχέσεις με το ακουστικό στο χέρι, θα παρατήσουν την καρέκλα και θα καθίσουν στην έδρα. Με τα «ξεχασμένα» θα διδάξουν και με το μάτι για νέα «απόδραση». Αυτό θα πει ανορθολογισμός και εκμετάλλευση του εκπαιδευτικού δυναμικού.

Θανάσης Ι. Νικολαΐδης

thanikolaidi@hotmail.com

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα, Άρθρα Συνεργατών καὶ σημειώθηκε ὡς , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.