«Η Ελλάδα είναι παρούσα παντού» (κι η λογική απούσα)


Για την εικόνα και τη θέση της χώρας μας στο εξωτερικό μίλησε ο πρωθυπουργός..

-Ας τον μαζέψει κάποιος! Ποια χώρα νομίζει ότι διοικεί; Τί λέει και δεν ντρέπεται; Και οι γελοίοι από κάτω γιατί χειροκροτούν;

Σχετικά με την εξωτερική πολιτική ο Γιώργος Παπανδρέου είπε, κατά την ομιλία του στην 9η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ότι η Ελλάδα σήμερα είναι παρούσα και παντού (γι’ αυτό και κανείς ηγέτης δεν του μιλάει πλέον βλ. Η διεθνής απομόνωση του Γιώργου) και υπογράμμισε ότι και ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς έχει καταθέσει προτάσεις για τον «εξανθρωπισμό της παγκόσμιας οικονομίας», ενάντια στο απαράδεκτο των φορολογικών παραδείσων, ενώ έχει προτείνει και τη θέσπιση κανόνων διαφάνειας στο πιστωτικό σύστημα. (γι’ αυτό και στην χώρα του κατήργησε μισθούς, έκοψε επιδόματα κοινωνικού χαρακτήρα, μείωσε τις χαμηλές συντάξεις, χαρίζει δισεκατομμύρια στις τράπεζες τις οποίες δεν υποχρεώνει να δίνουν δάνεια μήπως και υπάρξει ρευστότητα στην αγορά)

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο φόρο Tobin επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών στην Ευρώπη και διεθνώς, ενώ πρόσθεσε ότι «στην Ε.Ε. όπου κυριαρχεί μια αντίληψη λιτότητας, έχουμε προτείνει αντί για πολιτική λιτότητας, μια πολιτική υπευθυνότητας και ευθύνης, για την «πράσινη ανάπτυξη»,(μάλλον εννοεί αυτό που λένε στους αγρότες σταματήστε κι εσείς να παράγεται και κάντε τα χωράφια σας φωτοβολταϊκά) την παιδεία (περάστε όλοι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κι ας μην κάνετε καμία προσπάθεια βλ.Όταν λέμε μηδέν κυριολεκτούμε…), την καινοτομία (τέτοια πολιτική μίσους στον λαό σου αποτελεί καινοτομία), την επένδυση για εργασία (20% τουλάχιστον μέχρι τον Νοέμβρη η ανεργία) και τις απαραίτητες υποδομές για μια ανταγωνιστική Ευρώπη (που θα εισάγει τα πάντα απ’ την Κίνα γιατί δεν συμφέρει να τα παράγει), που θα χρηματοδοτείται μέσα από πράσινους φόρους, πράσινα ομόλογα (πράσινα άλογα) και μέρος των φόρων συναλλαγών». (Αν δεν λέγονται αυτά τρικυμία εν κρανίω πώς αλλιώς λέγονται;)

Επισημαίνοντας ότι η έκβαση αυτών των προτάσεων δεν εξαρτάται μόνο από την Ελλάδα, (εξαρτάται από την τρόικα που ως γνωστόν έχει την διακυβέρνηση της Ελλάδας αλλά δεν διαμένει σ’ αυτήν) ο πρωθυπουργός τόνισε ότι μπορούμε «να καθορίσουμε εμείς τα του οίκου μας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ώστε παρά τις διεθνείς εξελίξεις – θετικές ή αρνητικές – να μπορούμε να βασιζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις». (όπως βασιστήκαμε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που χάρισε την εξουσία σε ξένους)

Στο σημείο αυτό ο Γ. Παπανδρέου ευχαρίστησε προσωπικά τον παρόντα στο Εθνικό Συμβούλιο Γιοακίμ Πάλμε, που θα βοηθήσει στο επόμενο διάστημα την κυβέρνηση σε θέματα κοινωνικού κράτους. (Γιος του πατέρα του κι αυτός, έχει πολλά να μοιραστεί με τον ΓΑΠ)

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.