Με το στανιό περιφερειάρχες


Κρύα υποδοχή από κορυφαίους στρατεύσιμους

«Τώρα πάω να συναντήσω μερικούς στρατεύσιμους».«Στρατεύσιμους ή επιστρατεύσιμους;», τον ρώτησε ο βουλευτής Μανώλης Οθωνας. «Πριν επιστρατευθούν, είναι ακόμα στρατεύσιμοι…».

Ο διάλογος του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον κ. Οθωνα, χθες, λίγο πριν αποχωρήσει από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, είναι ενδεικτικός της απόφασής του να επιβάλει σε μέλη της κυβέρνησης και βουλευτές να είναι υποψήφιοι περιφερειάρχες ακόμα κι αν δεν το θέλουν. Κι αυτό γιατί επικρατεί απροθυμία να θέσουν υποψηφιότητα, παρ’ ότι προτείνονται από την επιτροπή επιλογής υποψηφίων του κόμματος.

Κι είναι γεγονός ότι ορισμένοι από αυτούς με τους οποίους συναντήθηκε χθες ο κ. Παπανδρέου δεν ήταν καταρχήν θετικοί στην υποψηφιότητά τους, ανεξαρτήτως αν υποχρεώθηκαν ή αν θα υποχρεωθούν στο τέλος να δεχθούν.

Ο πρωθυπουργός χθες συνάντησε την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τους υφυπουργούς Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη για την Κεντρική Μακεδονία και Δικαιοσύνης Απόστολο Κατσιφάρα και τον βουλευτή Πάρι Κουκουλόπουλο για την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας.

Το βράδυ επρόκειτο να συναντηθεί με τον βουλευτή Μ. Τιμοσίδη, ενώ η πρώην υπουργός Αντζελα Γκερέκου, που προτείνεται από την επιτροπή επιλογής υποψηφίων για την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων, συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μαγκριώτης, παρ’ ότι προηγείται στις δημοσκοπήσεις που διενεργεί το ΠΑΣΟΚ στην Κεντρική Μακεδονία, είπε στον πρωθυπουργό ότι θα προτιμούσε για προσωπικούς λόγους να μην είναι υποψήφιος. Εκείνος τον άκουσε και του είπε: «Θα τα ξαναπούμε…».

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Π. Κουκουλόπουλος δεν επιθυμεί να επιστρέψει στην αυτοδιοίκηση καθώς ήταν δήμαρχος Κοζάνης για 20 χρόνια και θέλει τώρα να αγωνιστεί για τον θεσμό αυτό μόνο μέσα από τη Βουλή.

Η Κατερίνα Μπατζελή είχε δηλώσει παλαιότερα ότι δεν προτιμά τη μετακίνησή της στην περιφέρεια. Χθες, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, δεν απάντησε στις τηλεφωνικές κλήσεις. Το ίδιο και ο Απ. Κατσιφάρας, ο οποιος το προηγούμενο διάστημα και πριν δεχθεί την πρωθυπουργική κλήση έλεγε ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης στη Δυτική Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση, οι πληροφορίες λένε ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν δέχτηκε ως οριστικές τις όποιες αρνήσεις και κρατώντας για τον εαυτό του την τελευταία λέξη τούς είπε «θα τα ξαναπούμε».

Αναμένεται σήμερα και αύριο να κάνει κι άλλες συναντήσεις, αφού στόχος του είναι να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ όσες περισσότερες περιφέρειες μπορεί (8 είναι το ελάχιστο όριο που βάζει).

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ποιος θα βάλει το κεφάλι του στο στόμα του λέοντα ΓΑΠ; Πρωτοκλασάτα στελέχη φοβούνται το Βατερλώ και το “κάψιμο” της πολιτικής τους καρίερας, κάποιους δευτεροτρίτους θα κατεβάσει τελικά κι αυτούς με ανταλλάγματα εφόσον δεν εκλεγούν…

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.