Παραμένει στη μάχη ο Μπαρμπουνάκης


Άρχισαν τα όργανα στη Θεσσαλονίκη.

Στη διεκδίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, παραμένει ο Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με επίσημη δήλωση που έκανε αργά το βράδυ της Κυριακής, παραμένει στη θέση του να διεκδικήσει το Δήμο Θεσσαλονίκης, παρά την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, για στήριξη του Γ. Μπουτάρη. Μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής, ο Κος Μπαρμπουνάκης είχε συναντήσεις με στενούς του συνεργάτες, στις οποίες συμμετείχαν τόσο εκλεγμένοι σύμβουλοι (Δημοτικοί και Διαμερισματικοί) με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ, όσο και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ της Θεσσαλονίκης.

Τις επόμενες ώρες και μετά το πρώτο μούδιασμα, αναμένεται να δηλώσουν την στήριξή τους στο ψηφοδέλτιο του Μπάμπη Μπαρμπουνάκη, τόσο υποψήφιοι (εκλεγμένοι και μη), που στις προηγούμενες εκλογές, συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της Χρύσας Αράπογλου, που στηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ, όσο και στελέχη του ΠΑΣΟΚ της Θεσσαλονίκης. Ένα σημαντικό ερωτηματικό, είναι η στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές της Θεσσαλονίκης, κάποιοι εκ των οποίων, αντέδρασαν έντονα, στο άκουσμα του ονόματος του Γ. Μπουτάρη.

Πολύ πιθανόν την Δευτέρα, ο Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, να δώσει μια πρώτη συνέντευξη τύπου για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και το ποιοί θα πλαισιώνουν τον υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Η κόντρα του Γ. Μπουτάρη με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ξεκίνησε την παραμονή της δεύτερης Κυριακής, στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, με την φράση του αποκλεισμένου από τον δεύτερο γύρο Γ. Μπουτάρη, να λέει ΄΄τα ίδια σκατά είναι όλοι τους΄΄. Αυτό το ΄΄όλοι τους΄΄, χτύπησε πολύ άσχημα στους υποψήφιους του συνδυασμού της Χρύσας Αράπογλου, που ακούγοντας αυτή την γενίκευση, δηλώνουν σήμερα ότι, ΄΄δεν έχουμε κανένα λόγο και καμία διάθεση, να στηρίξουμε τον Μπουτάρη, όταν ο ίδιος μας είχε αποκαλέσει όλους μας σκατά΄΄.

Δεύτερο και πολύ σημαντικό λόγο, που ο Γ. Μπουτάρης είναι το κόκκινο πανί για τα μέλη του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, είναι η στάση που κράτησε, στη δικαστική μάχη του Β. Παπαγεωργόπουλου με την Χρύσα Αράπογλου, μια που την ώρα που η Χρύσα Αράπογλου και το ΠΑΣΟΚ, έδιναν τη δικαστική μάχη για την Θεσσαλονίκη, την οποία και κέρδισαν πανηγυρικά, ο Κος Μπουτάρης δήλωνε γραπτός προς τον Κο Παπαγεωργόπουλο, ΄΄Καμία δήλωση ή ενέργειά μου, ακόμη και η πιο οξεία κριτική μου, δεν είχε ούτε έχει ως στόχο το πρόσωπό σου. Έχεις ‘δικονομικά’ τη δυνατότητα να ανακαλέσεις την αγωγή που εκκρεμεί και σου ζητώ να το κάνεις. Γιατί τιμώ και υπολήπτομαι απερίφραστα τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο ως πολιτικό και ως άνθρωπο. Ως καταξιωμένο επαγγελματία και αθλητή. Ως άξιο πολίτη της Θεσσαλονίκης΄΄.

Το σημαντικό είναι, ότι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, είναι μουδιασμένος και δεν φαίνεται διατεθειμένος να στηρίξει την επίσημη επιλογή του κόμματος, ενώ τις επόμενες ημέρες, ίσως και ώρες, θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις.

Χρήστος Γιασκουλίδης
Δημοσιογράφος

Πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.