Συνοπτικά και…αναδρομικά


Του Θανάση Ι. Νικολαΐδη

ΕΧΕΙ την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία το ΠΑΣΟΚ, έχει και τους (πολλούς) υπουργούς του ο Γιώργος. Δεν τον αδικεί η Αντιπολίτευση, δεν έκαψε την Αθήνα ο λαός. Παρατηρεί, ακούει, συζητά, κρίνει, επικρίνει και…ανέχεται. Εγκρίνει σιωπηλά ό,τι θα συνιστούσε casus belli σε άλλους καιρούς, για άλλες κυβερνήσεις. Δεν θα «κάψουν» την Αθήνα εξοργισμένοι, δεν θα καταλάβει τα «χειμερινά ανάκτορα» ο επαναστατημένος λαός, ωστόσο, η αναμονή έχει και ημερομηνία λήξης.

ΔΕΝ πρόκειται για λόγια-είναι έργα χειροπιαστά. Οι τιμές στα ράφια που «τρελάθηκαν» και καμιά «καπιταλιστική» δύναμη δεν μπορεί να ελέγξει την τρέλα τους. Για το πετρέλαιο, η απόφαση πάρθηκε αστραπιαία. Δυο-τρεις κουβέντες, μια-δυο ματιές στις αντιδράσεις του κόσμου και να η απόφαση για τον…βοριά που «τ’ αρνάκια παγώνει». Τριγύρισε άγρια η ματιά κι έπεσε στους συνταξιούχους του δημοσίου, στους…οικονομημένους του ΤΕΒΕ και άλλους του…πλούτου, της χλιδής, του κότερου και της πισίνας. Με συνοπτικές διαδικασίες ψηφίστηκαν νόμοι (και) με αναδρομική ισχύ(!). Για την πλατιά μάζα των αδύναμων. Κρατήσεις…ηγεμονικές, επιδόματα κουτσουρεμένα, δώρα (σχεδόν) καταργημένα και το χρήμα στο ταμείο. Συνεισφορά καθολική (αν εξαιρέσουμε τους μεγαλοφοροκλέφτες), νόμιμη («νόμος ο πάντων βασιλεύς») και τα κεφάλια μέσα.

ΜΑΣ τα λέει καλά ο Πρωθυπουργός, αλλά μόνο τα…λέει. Παιχνίδι επικοινωνιακό; Νανούρισμα μη ξυπνήσουμε και τραβηχτούν γιακάδες; Έκανε το καθήκον του ως προς τον ανασχηματισμό, καιρός και για άλλα μέτρα. Επειγόντως και με…αναδρομική ισχύ. Για κλέφτες κάθε λογής, βαθμίδας και ισχύος. Τώρα που κόβει η χαντζάρα του, σήμερα και με την κοινοβουλευτική του δύναμη, πριν έρθει ο κατήφορος.

ΣΑΣ λείπει ο νόμος, κύριοι; Νομοθετείστε. Με την ίδια πρεμούρα που κόψατε μισθούς και συντάξεις. Με τη βιασύνη που επιβάλλουν οι περιστάσεις και η ανάγκη. Χρειάζεται χρόνος; Δεν σας…κατανοούμε. Κόψτε με το μαχαίρι τους χρόνους και τις προθεσμίες. Με νόμους που θα ψηφίσετε «κατεπειγόντως» και  «επαναστατικώ δικαίω». Ακούσαμε για «δίκες εξπρές» που δεν τις είδαμε, για λίστες φοροφυγάδων που δεν βγήκαν στο…Ιντερνέτ, για προφυλακίσεις και…επιστροφές χρημάτων. Ο λαός σιωπά και μέσα του βοά: Δώστε τους κλέφτες στο λαό. Με συνοπτικές διαδικασίες.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.