Ο σοσιαλισμός κλείνει 10 σχολεία στη Λάρισα για εξοικονόμηση χρημάτων!!!


Σήμερα λιγότερα σχολεία, αύριο λιγότερα νοσοκομεία και μεθαύριο λιγότερη ανθρωπιά

Ο στόχος της κυβέρνησης, πέρα από τις προφάσεις, είναι ξεκάθαρος: Η ζωή, η εκπαίδευση και η αξιοπρέπεια των Ελλήνων πολιτών, γίνονται θυσία για να μην ανησυχούν οι δανειστές μας πέραν του Ατλαντικού

Λουκέτο σε 10 ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία της Λάρισας, προκειμένου να εξοικονομηθούν δάσκαλοι, ετοιμάζεται να βάλει η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.
Πρόκειται για τα δημοτικά σχολεία Αμουρίου, Γιαννωτών, Πυθίου, Βρυσιών, Δασόλοφου, Παλαιόμυλου, Αγναντερής, Αετόλοφου, Μέλισσας και Βρυοτόπου, η τύχη των οποίων θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες.
Η προσωρινή αναστολή (σ.σ. η εισήγηση αφορά μόνο τη φετινή χρονιά) των παραπάνω δημοτικών σχολείων της Λάρισας πρακτικά θα σημαίνει ότι 61 μαθητές δέκα σχολείων σε ορεινές ή απομακρυσμένες περιοχές θα μετακινηθούν σε σχολεία των πλησιέστερων χωριών, προκειμένου να εξοικονομηθούν 10 δάσκαλοι.
Οπως αποδεικνύεται, η απόφαση αναστολής λειτουργίας σχολείων όπως τα συγκεκριμένα, δεν πηγάζει από την ανάγκη βελτίωσης της παρεχόμενης εκπαίδευσης αλλά από τις επιταγές του Μνημονίου για περιορισμό των δημόσιων δαπανών.
Ενώ δηλαδή -με σπάνιες εξαιρέσεις- τα ολιγοθέσια σχολεία έπρεπε από χρόνια να συγχωνευθούν προκειμένου οι μαθητές να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες στη μόρφωση που σήμερα δεν τους προσφέρονται, αυτά παρέμεναν λειτουργώντας σήμερα με έναν ή δύο μαθητές ανά τάξη και έναν δάσκαλο που θα πρέπει «ταυτόχρονα» να διδάσκει σε 6 τάξεις, καθώς οι τοπικοί άρχοντες για μικροπολιτικούς λόγους, αντί να προτάξουν το πραγματικό συμφέρον των παιδιών -όταν μάλιστα το υπουργείο Παιδείας καλύπτει τις δαπάνες μετακίνησης- καταψήφιζαν τις εισηγήσεις για συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων φοβούμενοι το πολιτικό κόστος της απόφασης.
Αυτά συμβαίνουν σήμερα, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός σχολείων που θα κλείσουν σε ολόκληρη την χώρα. Και δυστυχώς, μετά τα σχολεία θα ακολουθήσουν τα νοσοκομεία… Εύγε κύριοι της κυβέρνησης με τις ευαισθησίες σας. Με την κονσερβοποίηση των μαθητών, το παραγόμενο αποτέλεσμα είναι δεδομένο και ονομάζεται μηδενική εκπαίδευση. Και το γνωρίζουν όλοι οι πολιτικοί της χώρας, αφού φροντίζουν να στέλνουν τα παιδιά τους σε πανάκριβα σχολεία, για να γίνουν… άνθρωποι. Τα παιδιά των υπολοίπων, τα θέλουν… ζώα;

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.