Δε μειώνεται η στρατιωτική θητεία – “Κλείνουν” ναυτικό και αεροπορία


Δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, ξεκαθαρίστηκε την Πέμπτη (09/09) ότι δεν πρόκειται να μειωθεί ή να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία, η οποία θα παραμείνει στους 9 μήνες, ενώ όσον αφορά τη θητεία σε ναυτικό και αεροπορία, ανακοινώθηκε πως μέσα στην επόμενη διετία, όλοι οι στρατεύσιμοι θα καλούνται και θα εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις στο στρατό ξηράς.

Ο κ. Μπεγλίτης, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, αποκάλυψε σημαντικά στοιχεία για τα προβλήματα επάνδρωσης που προκλήθηκαν σε κρίσιμους στρατιωτικούς σχηματισμούς, από τη μείωση της θητείας στου 9 μήνες και κατηγόρησε τη ΝΔ, ότι προχώρησε στη μείωση της θητείας “χωρίς κανένα σχέδιο”.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μπεγλίτης είπε :

“Εννέα μήνες στρατιωτική θητεία. Ξέρετε που βρεθήκαμε; Να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Ρωτήστε τη στρατιωτική ηγεσία, την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων σε τι ποσοστά είναι σήμερα η πληρότητα μειζόνων ή ελασσόνων στρατιωτικών σχηματισμών ανά την Ελλάδα”.

Ο αναπληρωτής υπουργός ξεκαθάρισε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προβεί σε καμία αύξηση της στρατιωτικής θητείας, ενώ προανείγγειλε την κατάργησή της σε Αεροπορία και Ναυτικό.

“Όλα τα νέα παιδιά θα υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία στο Στρατό Ξηράς. Ναι, η στρατιωτική θητεία θα συνεχίσει, δε θα αυξηθεί, γιατί ακούγονται διάφορα στο πλαίσιο μίας κατασκευασμένης συνειδητής ή ασυνείδητης, παραπληροφόρησης”, δήλωσε.

Πηγή: cosmo.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.