Τι γίνεται με τα μεταπτυχιακά; Και κει φτάνει ο αποκλεισμός και το βύσμα;


Απόρριψη φοιτητών που είχαν έντονη πολιτκή δράση μεσα στο χώρο του πανεπιστημίου στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του φυσικού Κρήτης, με το πρόσχημα ότι δεν είχαν ακαδημαικό ήθος.
Πριν από μερικές εβδομάδες λάβαμε την πληροφορία για θέματα που αφορούν την επιλογή νέων μεταπτυχιακών φοιτητών στα Π.Μ.Σ. του Τμήματος Φυσικής. Συγκεκριμένα δύο συνάδελφοι δεν έγιναν δεκτοί, παρόλο που σύμφωνα με την αναλυτική τους βαθμολογία ήταν άριστοι φοιτητές και αυτό μας
προβλημάτισε.
Υπήρξαν υπόνοιες σε σχέση με την συμπεριφορά και την δράση εντός της κοινότητας των 2 υποψηφίων κατά την διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών τους στο Τμήμα. Βέβαια η επιτροπή επιλογής μεταπτυχιακών σπουδών δεν τους έδωσε συγκεκριμένη επίσημη αιτιολογία για τη μη επιλογή τους.
Παράλληλα δεν δέχονται υποψήφιους να συμμετέχουν σε εξέταση για να ενταχθούν σε μεταπτυχιακά προγράμματα του ΑΠΘ, επειδή δεν έχουν συστατικές επιστολές. Δηλ. κάποιος απόφοιτος που δεν διαθέτει τα κονέ για να πάρει τις αναγκαίες επιστολές από καθηγητές (ξέρουμε για τα γιουσουφάκια της ακαδημαϊκής κλίκας) δεν μπορεί ούτε να συμμετέχει στις “σικέ” εξετάσεις κάποιων  περιώνυμων τμημάτων του Αριστοτελείου.

Η σαπίλα χτυπάει κόκκινο παντού!

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.