Ο «αντιεξουσιαστής πρωθυπουργός» σε κλοιό σωματοφυλάκων


‘Hλπιζε κανείς ότι ύστερα από οκτώ μήνες σκληρής αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής, ο «πρωθυπουργός του μνημονίου» δεν θα επαναλάμβανε φράσεις, που, ούτως ή άλλως, και προ πολλών μηνών, όταν τις είχε πεί, είχε προκαλέσει μόνον ειρωνικά σχόλια. Ο κ.Παπανδρέου λοιπόν, ξαναπαρουσίασε και τώρα στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται, τον εαυτό του και το ΠΑΣΟΚ ως τους «αντιεξουσιαστές που είναι στην εξουσία». Προκαλώντας για μια ακόμη φορά, νέο κύμα γέλωτος.

Ο «αντιεξουσιαστής» πρωθυπουργός,  πάντως, ο οποίος σε λίγο θα μας πει ότι θα κατεβεί και αυτός στους δρόμους μαζί με τους διαδηλωτές κατά του ΔΝΤ (που είναι εκείνες οι ένδοξες εποχές –μόλις πέρυσι- που διαδήλωνε κατά του ασφαλιστικού ή λίγο παλαιότερα με τους αγρότες να τρώει τα δακρυγόνα του Καραμανλή;), εδώ και καιρό κυκλοφορεί συνοδευόμενος από ισχυρή φρουρά, η οποία σχηματίζει γύρω του «αλυσίδα», ακόμα και όταν ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται σε «φίλια» εδάφη.

Για παράδειγμα, μέχρι και στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, όπου δεν υπήρχε σημαντικός λόγος για ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας γύρω του βρίσκονταν συνεχώς τουλάχιστον 3-5 σωματοφύλακες. Χτές, στη Θεσσαλονίκη, σε μια βόλτα του στους δρόμους της πόλης, όπου προσπαθούσε να χαιρετίσει πολίτες –οι οποίοι όμως, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία του είχαν γυρισμένη την πλάτη- επίσης συνοδευόταν από πολυάριθμη φρουρά. Δίπλα του βέβαια, δεν εμφανίζονταν παρά 1-2 σωματοφύλακες  αλλά κοντά βρίσκονταν πολλά μέλη της φρουράς. Λίαν αυξημένα τέλος, κατεγράφησαν τα μέτρα φρούρησής του και κατά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, οπότε τον πήγαν στο μέγαρο Μαξίμου άνω των έξι σωματοφυλάκων του. Ουδείς βεβαίως, μπορεί να ισχυριστεί ότι ένας πρωθυπουργός πρέπει να μένει απροστάτευτος. Όμως, τα μέτρα που λαμβάνονται δεν δείχνουν τίποτε άλλο από φόβο. Γιατί άραγε;

Με την ευκαιρία το πρωθυπουργικό όχημα στην πρώτη φωτογραφία, το υβριδικό θωρακισμένο είναι, ή το απλό θωρακισμένο ;

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.