ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ: 11η Σεπτέμβρη (2001), η…αφετηρία


Του Θανάση Ι. Νικολαΐδη

ΕΠΡΕΠΕ να χτυπηθεί το κάστρο. Η βιτρίνα τους. Στο κέντρο του Μανχάταν. Απ’ τους ίδιους, για τους ίδιους και για μήνυμα παγκόσμιο, πειστικό και…αντιτρομοκρατικό. Είχαν καταρρεύσει τα κομμουνιστικά καθεστώτα και τους έλειπε το υποκατάστατο του αντικομουνισμού. Για να μην κοιμούνται ήσυχοι οι πολίτες, να εγγράφουν οι κυβερνήσεις δαπάνες για όπλα και μυστικά κονδύλια και να ψάχνουν για προστάτες και αφεντικά. Οι ίδιοι οι Αμερικανοί του αντικομουνισμού και των μυστικών υπηρεσιών δεν δίστασαν ούτε στιγμή. Οργάνωσαν και εκτέλεσαν το εγχείρημα, με την ακρίβεια ωρολογιακού μηχανισμού που σκάει στην ώρα του και κατεδαφίζει τους (δίδυμους) Πύργους, γεμάτους υπερηφάνεια και…καπιταλισμό.

ΚΑΙ με τον «Πρόεδρο»; Του λένε τη μισή αλήθεια και τον στέλνουν…περίπατο. Για τον «μύθο της κατσίκας» σε σχολείο, με βλέμμα απλανές και ύφος αφηρημένου. Μη στενοχωρηθεί, μην έχει κι άλλες τύψεις, μη κλείσει θέση για την κόλαση. Τα κτήρια γεμάτα κόσμο, συνήθη, καθημερινό, ενώ οι εβραϊκής καταγωγής, προέλευσης και…προστασίας, απουσίαζαν, όταν τα δυο άδεια(;) και τηλεκατευθυνόμενα(;) αεροπλάνα που μοιάζαν’ με παιχνιδάκια πότισαν με «προσάναμμα» τους Πύργους, πριν αυτοί λιώσουν και καταρρεύσουν.

ΚΙ ύστερα; Όλα με τη σειρά και κατά το σχέδιο. Αναζητήθηκαν οι ένοχοι. Όπως «τότε» (1948) με τον Πολκ που τον θυσίασαν, αν και δικός τους, για να φορτώσουν στον Γρ. Στακτόπουλο μια δολοφονία που δεν έκανε ποτέ. Έδειξαν με το δάκτυλο τον Μπιν Λάντεν, ολότελα δικό τους. Η είδηση έκανε τον γύρο της γης και το μήνυμα, φοβερό και τρομερό, παγκόσμιο και…τρομοκρατικό απλώθηκε στον πλανήτη. Η ανθρωπότητα «κινδυνεύει», οι λαοί οφείλουν να αντιδράσουν, η νέα μάστιγα πρέπει να χτυπηθεί. Τι άλλο; Οι κυβερνήσεις να αγοράζουν όπλα «made in USA», οι αστυνομίες να ψάχνουν για τρομοκράτες, να παραγγέλλονται συστήματα ασφαλείας και το C4I να γεμίζει τσέπες απατεώνων κι ο γείτονας να υποψιάζεται τον γείτονα.

Η 11η Σεπτέμβρη ανήκει στο παρελθόν και η τρομοκρατία στο μέλλον. Το συμβάν πέρασε στην ιστορία και η αντιτρομοκρατία ξεκινά τη δικιά της ιστορία.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.