‘Κονφερανσιέ σε λαϊκά πανηγύρια” θα γίνουν οι στυλοβάτες του Μνημονίου


Σε Δελτίο Τύπου, το Πατριωτικό Μέτωπο, αναφέρει τα εξής, μεταξύ άλλων, για την αντιμετώπιση του γνωστού επεισοδίου απο τα ΜΜΕ:

Σε σχέση με τις απαξιωτικές αναφορές μερίδας των ΜΜΕ, για την υποδοχή του κ. Παπανδρέου με τα «παλιά μας τα παπούτσια», δηλώνουμε ως ΠΑΜ, πως δεν πρόκειται να ασχοληθούμε. Γνωρίζαμε εδώ και καιρό την αντιμετώπιση την οποία θα έχουμε και όλα είναι αναμενόμενα από τον απόλυτα ελεγχόμενο χώρο των ηλεκτρονικών κυρίως ΜΜΕ.

Να προσθέσουμε όμως εδώ εκ των πραγμάτων και μερικές παρατηρήσεις οι οποίες σχετίζονται με τον ρόλο των ΜΜΕ και ιδιαίτερα των ελληνικών.

Η πρώτη αφορά στη ρήση του γέροντος αμερικανού φιλοσόφου Νοάμ Τσόμσκυ ο οποίος εδώ και καιρό έχει παρομοιάσει τους σύγχρονους δημοσιογράφους – όχι φυσικά όλους – «ως τους Ιησουίτες καλόγερους των conquistadores (κατακτητών) οι οποίοι προετοίμαζαν το έδαφος των σφαγών των ινδιάνων της λατινικής Αμερικής, στους στρατιώτες του Κορτέζ και του Σαλαζάρ».

Η δεύτερη παρατήρηση, έχει να κάνει από την εμπειρία της επίσκεψής μας στην Αργεντινή. Και εκεί τα καθεστώτα Ραούλ Αλφονσίν (σοσιαλιστικό), Κάρλος Μένεμ (νεοπερονιστικό) και Φερνάντο Ντελ Ρούα (φιλελεύθερο), όσο καιρό ξεπούλαγαν την χώρα και τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές στο ΔΝΤ και στους τοκογλύφους, είχαν άμεσο – και άθλιο – σύμμαχο τα ΜΜΕ του Μπουένος Άυρες. Σε αυτήν την παρατήρηση, να υπενθυμίσουμε απλώς σε κάποιους «μεγαλοδημοσιογράφους», πως όταν ο Αργεντίνικος λαός αποφάσισε να πάρει την τύχη του στα χέρια του, με τον Ντελ Ρουα να δραπετεύει με ελικόπτερο από το προεδρικό μέγαρο, πως σήμερα η τύχη τους είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων, κονφερανσιέ σε λαϊκά πανηγύρια.

Η τελευταία μας παρατήρηση έχει να κάνει με την συντριπτική πλειοψηφία των έντιμων δημοσιογράφων που «τραβάνε το καθημερινό κουπί» για μερικές εκατοντάδες ευρώ το μήνα και οι οποίοι έδωσαν αυτές τις μέρες μάχες για να υπηρετήσουν τη δημοσιογραφική αλήθεια και οι οποίοι φυσικά γνωρίζουν πως δεν υπήρχε τίποτε «στημένο» στην υπόθεση «ΓΑΠ-ανεπιθύμητος». Σε αυτούς τους έντιμους δημοσιογράφους στους οποίους ως Πατριωτικό Δημοκρατικό Παλλαϊκό Κίνημα και ως ελληνικός λαός στηρίζουμε τις ελπίδες μας για το αύριο που έρχεται με γρήγορα μάλιστα βήματα, υπενθυμίζουμε την δήλωση του σκωτσέζου συναδέλφου τους John Swinton, ο οποίος διατέλεσε αρθρογράφος και αρχισυντάκτης, στην εφημερίδα New York Times και οποίος σε μια σύναξη δημοσιογράφων, όταν ένας συνάδελφός του έκανε μια πρόποση «στο ανεξάρτητο του Τύπου», απάντησε: «Δεν υπάρχει κάτι, μέχρι τη σημερινή μέρα, που να χρίζει τον τίτλο «ανεξάρτητος Τύπος». Το γνωρίζετε και το γνωρίζω. Δεν υπάρχει ούτε ένας από εσάς που να τολμάει να γράψει την ειλικρινή του γνώμη, και αν το κάνετε ξέρετε εκ των προτέρων ότι δεν θα τυπωθεί ποτέ. 

Πληρώνομαι εβδομαδιαία για να κρατάω τις έντιμες απόψεις μου έξω από την εφημερίδα με την οποία συνδέομαι. Άλλοι από εσάς λαμβάνετε παρόμοιους μισθούς για παρόμοια θέματα και όποιος από εσάς φανεί τόσο ανόητος ώστε να γράψει ειλικρινείς απόψεις, θα βρεθεί στο δρόμο να ψάχνει για άλλη δουλειά. Αν επέτρεπα στις ειλικρινείς απόψεις μου να εμφανιστούν στην εφημερίδα μου, πριν περάσουν είκοσι τέσσερις ώρες, θα έχανα τη δουλειά μου. 

Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται κατάφορα, να διαστρεβλώνει, να διαβάλει, να κολακεύει το θεό του χρήματος και να πουλάει τη χώρα του και τους συνανθρώπους του για το καθημερινό του ψωμί. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω και δεν μπορώ να καταλάβω τι ανοησία είναι αυτή η πρόποση στον «ανεξάρτητο Τύπο». 

Είμαστε υποτελείς και εργαλεία των πλουσίων ανθρώπων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε μαριονέτες, εκείνοι τραβάνε τα κορδόνια κι εμείς χορεύουμε. Τα ταλέντα μας, οι δυνατότητες και οι ζωές μας είναι όλα ιδιοκτησία άλλων ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες.»

Αυτούς τους νέους και μαχόμενους τόσο για το μεροκάματο όσο και για τη δημοσιογραφική αλήθεια δημοσιογράφους, τους καλούμε να μην γίνουν «διαννοούμενες πόρνες» όπως έχουν ήδη γίνει αρκετοί από τους υποτιθέμενους  «μεγαλοδημοσιογράφους», χρυσές μετριότητες του επαγγέλματος και να σταθούν στο πλάι του Κινήματός μας. Γιατί το γνωρίζουμε και το γνωρίζουν πως τα όνειρα του ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη, κάποτε επιτέλους πρέπει να πάρουν εκδίκηση.

Κλείνοντας να υπενθυμίσουμε σε όλους τους νεοταξίτες, συγκυβερνώντες πολιτικούς και «μεγαλοδημοσιογράφους», επειδή ζήσαμε τους σκοτεινούς καιρούς – όταν οι γονείς μας έστηναν κρυφά αφτί για να ακούσουν BBC και Ντόιτσε Βέλε για να μάθουν τι γίνεται στην Πατρίδα τους- πως δεν έχουμε καμία απολύτως ψευδαίσθηση πως, αυτοί οι μαύροι καιροί για τον λαό μας έχουν δυστυχώς επανέλθει. Οπότε, ας μην κουράζονται να επαναλαμβάνουν τις γκαιμπελίστικου τύπου γελοιότητές τους. Αν είναι ανίκανοι να μας ενημερώνουν, είτε επειδή αυτολογοκρίνονται είτε επειδή είναι κατευθυνόμενοι-πληρωμένοι, εμείς θα ξαναστήσουμε το αφτί μας στο BBC, στη Ντόιτσε Βέλε και σε όποιο εν πάση περιπτώσει διεθνές ΜΜΕ, καλύψει τις ανάγκες, τους πόθους και τα βάσανα του Ελληνικού Λαού.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.