Ο κ. Παπανδρέου, οι βλάκες οι μισθωτοί και οι “μάγκες” οι φοροφυγάδες


Επί πολλούς μήνες ο Γ. Παπανδρέου μας πιπίλιζε τ’ αυτιά για τη νέα Ελλάδα που ήθελε να κτίσει, η οποία θα έχει κοινωνική και φορολογική δικαιοσύνη, δε θα έκλεινε το μάτι στα λαμόγια, όλοι θα ήταν ίσοι και δεν θα επαναλαμβάνονταν τα λάθη του παρελθόντος. Ο λαός τον πίστεψε και τον ψήφισε, περιμένοντας να κάνει πράξη όλα όσα κ αινοτόμα, είχε πει ότι θα κάνει.

Πέρα από το γεγονός ότι με το Μνημόνιο αυτοαναιρέθηκε, το κακό είναι ότι επαναλαμβάνει τα λάθη των προκατόχων του σα να μην πέρασε μια μέρα.

Πολιτικές και πρακτικές που έφεραν τη χώρα στη χρεοκοπία, που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν, επαναφέρονται από τον… καινοτόμο Γ. Παπανδρέου.

Η μαγική λέξη είναι «περαίωση» ή αλλιώς φορολογική αμνηστία για πάνω από 1 εκατ. φορολογικές υποθέσεις των τελευταίων 10 ετών. Τι λέει λοιπόν ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πάντα ότι το κάνει για τη φουκαριάρα τη χώρα του και κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία:

Ολοι εσείς οι φοροφυγάδες, τα λαμόγια που δεν πληρώνατε τόσα χρόνια τις υποχρεώσεις σας. Ολοι εσείς οι μπαταχτζήδες, οι κλέφτες και οι βασικοί φταίχτες της οικονομικής κατάρρευσης, περάστε από το ταμείο, πληρώστε ότι θα συμφωνήσουμε και πηγαίνετε σπίτι σας ήσυχοι ότι δεν θα σας το πάρουμε.

Κλείνοντας το μάτι στους φοροφυγάδες της δεκαετίας στέλνει το εξής μήνυμα ο κ. Παπανδρέου που μιλούσε για φορολογική δικαιοσύνη. «Εσείς τα κορόϊδα οι μισθωτοί που δηλώνετε τα πάντα, το ίδιο και εσείς οι συνταξιούχοι, πηγαίνετε στο διάβολο. Τώρα επιβραβεύω τους ασυνεπείς. Εσείς είστε οι μακάκες της υπόθεσης, αλλά εγώ θα χαϊδέψω τα λαμόγια».

Κι έτσι, με μια μόνο λέξη, «περαίωση», καταρρίπτεται το βασικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές για ισότιμη μεταχείριση των πολιτών. Και ο κόσμος χωρίζεται στα δύο: Στους μακάκες και στους μπαταχτζήδες.

Στέλνει, όμως, κι άλλο μήνυμα. Ότι οι ασυνεπείς φορολογούμενοι μπορούν να συνεχίσουν το δρόμο τους και την πρακτική να μην πληρώνουν. Θα βρεθεί κάποιος στο μέλλον να κάνει μια περαίωση και να καθαρίσουν.

Και να θυμίσουμε ότι Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου ήταν πολέμιοι αυτής της τακτικής. Αλλά φαίνεται ότι αποδεικνύονται ακόμη χειρότεροι.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , , , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.