Παπανδρέου: «Δημοψήφισμα οι εκλογές» ή λίθοι, πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα


Εντάξει να μας λέει ο Σαμαράς ότι οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου πρέπει να πάρουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος. Δεν είναι άλλωστε και η πρώτη φορά που η αντιπολίτευση λέει κάτι τέτοιο με αφορμή μια εκλογική αναμέτρηση, εκτός των βουλευτικών εκλογών. Αλλά να το λέει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και μάλιστα όταν το σύνθημα αυτό έχει γίνει “σημαία” του βασικού αντιπάλου του, είναι τουλάχιστον γελοίο. Αυτοαναιρεί τον εαυτό του συνεχώς. Μετά την αναγγελία ότι δεν θα εξισωθεί το πετρέλαιο θέρμανσης με αυτό της κίνησης, η σημερινή τοποθέτησή του δείχνει την τρικυμία που επικρατεί στην σκέψη του Έλληνα πρωθυπουργού. 

Βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης εναντίον της ΝΔ μέχρι σήμερα ήταν ότι πρόκειται για τοπικές εκλογές και δεν μπορεί η αντιπολίτευση να καλεί σε αντιμνημονιακό αγώνα τον λαό. Τώρα σε μια κίνηση που θυμίζει έντονα κωλοτούμπα Καρατζαφέρη όλη η επιχειρηματολογία αλλάζει άρδην.

Η αμετροέπεια διέπει ολόκληρη την πολιτική του, οι κινήσεις του χαρακτηρίζονται από άστοχες έως αψυχολόγητες και δείχνει ότι η κυβέρνηση και ίσως ολόκληρη η κεντροαριστερή παράταξη πνέει τα λοίσθια…

Ας ψηφίσουμε λοιπόν ως δημοψήφισμα στις επόμενες εκλογές αφού μας το λένε οι πολιτικοί μας ταγοί. Να ακουστεί ξεκάθαρα η φωνή του λαού με ελάχιστη αποχή για να ακουστούν όλοι οι Έλληνες και ποια είναι η αποψή τους για την πραγματικότητα που μας ετοίμασαν και ακόμα δεν μπορούν να αντιληφθούν απόλυτα.

filologos10

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , , , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.