Φοβούνται οι τσατσάδες και οι νταβατζήδες


Σύμφωνα με πληρωμένες από τους νταβάδες ή τα κόμματα δημοσκοπήσεις η θετική γνώμη των πολιτών για τα κόμματα έχει μειωθεί κάτω από το 40%.

Σε όποια συζήτηση κι αν συμμετάσχεις, σε όποιο καφενείο κι αν πας, σε όποια λαϊκή κι αν στήσεις αυτί θα διαπιστώσεις ότι η πολιτική και οι πολιτικοί  χαρακτηρίζονται με εκφράσεις που καλό είναι να αποφύγουμε να τις αναφέρουμε.

Καθόλου δεν πρωτοτυπούμε αν θυμήσουμε τις υπόγειες και υπέργειες διαδρομές διαδρομές του χρήματος μεταξύ πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών. Για τις οποίες ματαίως ο λαός αναμένει τιμωρίες και δίκες. Το σάπιο πολιτικό εποικοδόμημα θα τις καταπιεί όπως κάνει πάντα.

Το βρίσιμο που πέφτει στον “ψεύτη” Παπανδρέου, όπως τον αποκαλούν και οι Πασόκοι πλέον, δεν είναι άγνωστο σε κανέναν.

Ο εκμηδενισμός της ανοχής και της αντοχής των χαμηλών στρωμάτων του λαού απέναντι στην καθοδηγούμενη από την τρόϊκα πολιτικής της κυβέρνησης των διαχειριστών, θεωρείται δεδομένος.

Η μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε ένα αστυνομοκρατούμενο στρατόπεδο, με την εφαρμογή πρωτοφανών μέτρων τρομοκράτησης του κόσμου, προκειμένου το κυβερνητικό συμβούλιο να συνεδριάσει για επικοινωνιακούς λόγους σε λιμανίσια αποθήκη, μια δράκα κρατικών αξιωματούχων να μπορέσει με ασφάλεια να παπαρολογήσει αλλά και να διασκεδάσει σε διάφορα πάρτυ και ηλίθιες και ανούσιες κοινωνικές συναθροίσεις – εις υγείαν των κορόιδων –  έχει εξοργίσει και τον πλέον φιλήσυχο και νομοταγή πολίτη αυτής της χώρας.

Ήρθε πλέον ο καιρός που δεν μπορούν να ανασχεθούν οι κοινωνικές εκρήξεις. Όλοι οι αναλυτές πιστεύουν ότι είναι αναπόφευκτες, και την  έναρξή τους προσδιορίζουν μέσα στο φθινόπωρο που διερχόμαστε.

Στα πλαίσια αυτής της συγκυρίας υπάρχει ένας διχασμός της ελληνικής κοινωνίας. Στο ένα άκρο ευρίσκονται οι παντός είδους άνθρωποι του συστήματος και οι υπό την πατρωνία των ποικίλων μηχανισμών και συμφερόντων παράγοντες και ακριβώς απένατι συντάσσονται οι υγιείς λαϊκές δυνάμεις που δεν μπορούν πλέον να ανεχθούν την σαπίλα του συστήματος καθώς και την εξαθλίωση των ζωών και των συνειδήσεών τους.

Οι διέξοδοι κατά την ταπεινή μας γνώμη, προκειμένου να αντιστρατευτούν και να πολεμήσουν το καθεστώς πολιτικό σύστημα οι υγιείς δυνάμεις, δεν είναι άπειρες.

Η πρώτη εφαρμόζεται με οργανωμένες και συντεταγμένες διαμαρτυρίες, πορείες, διαδηλώσεις, απεργίες που και αυτές ως ένα βαθμό οικειοποιούνται ή και καπηλεύονται από τα πλοκάμια του συστήματος.

Και η δεύτερη μπορεί να είναι η οργάνωση και εκτέλεση διάφορων μορφών πάλης μέσα από πρωτότυπες ακτιβιστικές ενέργειες, όπως αυτή που εκτέλεσε το Σάββατο ο ακτιβιστής γιατρός κ. Πραπαβέσης, με την ρίψη του παπουτσιού ενάντια στον ΓΑΠ. Μια ενέργεια, που και συμβολική είναι και την καταγεγραμμένη δυσφορία του λαού απέναντι σε μια υποταγμένη σε ξένα συμφέροντα κυβέρνηση εκφράζει με ένα πρωτότυπο και καθόλου επικίνδυνο τρόπο.

Η αντίδραση των νταβατζήδων του συστήματος, που πέσανε να κατασπαράξουν και να ρεζιλέψουν έναν μεμονωμένο ακτιβιστή δείχνει και την ανησυχία και τον φόβο του συστήματος απέναντι σε τέτοιου είδους αντιδράσεις.

Καλές φίλοι και φίλες, οι πορείες και οι διαδηλώσεις, αλλά αυτές που συνήθως ελέγχονται και συχνά προβοκάρονται από τους πάτρωνες και τα τσιράκια τους.

Ας οργανώσουμε ένα ρεύμα ακτιβιστών – τον δρόμο τον έδειξε ο γιατρός.

Γιαούρτια σε κάθε αλήτη κλέφτη και λαμόγιο που νομίζει ότι τρώμε κουτόχορτο, σε κάθε παπαρολόγο και σε κάθε παπαγαλάκι των νταβατζήδων.

Με αγώνα αλλάζουν τα δεδομένα.

Αγνοήστε τους μπάτσους της ενημέρωσης και τους δικαστές των ΜΜΕ.

activistis

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.