Γράφει ο ΑΒ
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο EFE προβάλλει συνέντευξη του Υπουργού Εξωτερικών της Σλοβακίας Mikulas Dzurinda ο οποίος, ανάμεσα στα άλλα, επαναλαμβάνει την κριτική της κυβέρνησης της Μπρατισλάβας κατά του σχεδίου της Ε.Ε. για την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα και υποστηρίζει σθεναρά την απόφαση της κυβέρνησης του να το καταψηφίσει.
«Η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα αποτελεί λάθος» τονίζει ο κ. Dzurinda και συνεχίζει:
«Είμαι σίγουρος ότι υπήρχαν και άλλες εναλλακτικές λύσεις. Το βασικό ερώτημα είναι ποιος κερδίζει από το σχέδιο βοήθειας. Αυτές που ωφελούνται είναι οι τράπεζες».
Και ο κ. Dzurinda προσθέτει:
«Ποιους βοηθάμε με αυτή την βοήθεια; Τους υπεύθυνους ή τους ανεύθυνους πολιτικούς;
Είναι ένα λάθος κυρίως μακροπρόθεσμα γιατί αυτή η βοήθεια υποστηρίζει τους πολιτικούς που άφησαν το χρέος να ανέβει από το 25% του ΑΕΠ στο 150% του ΑΕΠ. Είναι πολύ εύκολο να είσαι λαϊκιστής, να αυξάνεις το χρέος και να κερδίζεις ψήφους» σημειώνει ο κ. Dzurinda.
Εμείς περιμένοντας μια απάντηση από τον κ. Παπανδρέου δηλαδή τι απάντησε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών στις προηγούμενες δηλώσεις του Σλοβάκου ΥΠΕΞ , θα περιμένουμε να μας ενημερώσει η κυβέρνηση τι απαντάει και στις παραπάνω δηλώσεις του κ. Dzurinda.
Η μη απάντηση σημαίνει επιβεβαίωση, η όχι κ. πρωθυπουργέ?