Περίεργες υπουργικές εντολές στους συνοριοφύλακες


Με ερώτησή του που κατέθεσε στην Βουλή των Ελλήνων, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κύριος Πολατίδης ζητά να ενημερωθεί από τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κύριο Παπουτσή, τι συμβαίνει στον Έβρο, τι εντολές έχουν δοθεί στους συνοριοφύλακες, οι οποίοι προφανώς αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στην εκτέλεση του έργου που τους έχει αναθέσει η πολιτεία.

Το πλήρες κείμενο της Ερωτήσεως έχει ως εξής:
Ως γνωστόν και συμφώνως με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, φέτος έχουν καταγραφή τεράστιες αυξήσεις στον αριθμό των συλλήψεων των πάσης φύσεως αλλοδαπών που επιχειρούν να περάσουν παρανόμως στην χώρα μας στην περιοχή του Έβρου με αποτέλεσμα στα εκεί συνοριακά τμήματα φυλάξεως να έχει επέλθει κυριολεκτικώς το αδιαχώρητο με ό,τι αυτό συνεπάγεται (εξεγέρσεις, απόπειρες αυτοκτονιών, απεργίες πείνας). Οι αστυνομικές αρχές, που σημειωτέον καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, δηλώνουν αδυναμία και οι κάτοικοι της περιοχής αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα από αυτήν την κατάσταση αλλά και από τον μεγάλο αριθμό των λαθρομεταναστών που ξεφεύγουν της συλλήψεως.
Το νέο ζήτημα όμως που προκύπτει είναι ότι, συμφώνως με καταγγελίες συνοριοφυλάκων, έχουν δοθεί αυστηρές και περίεργες εντολές από το Υπουργείο προς αυτούς να μην συμπεριφέρονται «υποτιμητικά» προς τους λαθρομετανάστες διότι τους δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα, τους θίγουν και τους κάνουν να νοιώθουν άσχημα!
Στα πλαίσια αυτών των εντολών είναι η αφαίρεση της ελληνικής σημαίας από την στολή των συνοριοφυλάκων, η απαγόρευση να φέρουν γκλόμπς και η υποχρέωση να φέρουν στον ώμο διακριτικό αριθμό έτσι ώστε να μπορούν οι λαθρομετανάστες να τους καταγγείλουν!
Επειδή εκ των ανωτέρω εύκολα συμπεραίνεται ότι το ηθικό των συνοριοφυλάκων κάμπτεται επικίνδυνα, όπως άλλωστε οι ίδιοι καταγγέλλουν, με αποτέλεσμα την πλημμελή άσκηση των σημαντικών για την ασφάλεια της χώρας μας καθηκόντων τους

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

  1. Αληθεύουν οι ανωτέρω καταγγελίες για τις συγκεκριμένες εντολές από το Υπουργείο; Εάν ναι, προτίθεται να τις ανακαλέσει;
  2. Πιστεύει η κυβέρνηση ότι η υποτιθέμενη προσβολή των «συναισθημάτων» των λαθρομεταναστών είναι υπεράνω της αποτελεσματικής φυλάξεως των συνόρων μας και της ακεραιότητος της Πατρίδος;

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.