Τις “δυνάμεις του χάους” κατήγγειλε ο Μίκης


Γράφει ο Δ.Αλειφερόπουλος

Σκληρή γλώσσα από τον Μίκη Θεοδωράκη σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Πολιτικού Κοινοβουλίου, κατά των παγκόσμιων οικονομικών κέντρων που επιδιώκουν το χάος
Λάβρος κατά των παγκόσμιων οικονομικών κέντρων – όπως είπε – εμφανίστηκε ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, στην εκδήλωση για τα εγκαίνια της 9ης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Πολιτικού Κοινοβουλίου.
Χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα ο Μίκης Θεοδωράκης τόνισε ότι “φτάσαμε σήμερα στο αποκορύφωμα των δόλιων δυνάμεων του χάους, με τη δημιουργία ενός διευθυντηρίου που στηρίζεται σε 4-5 διεθνή κέντρα εξουσίας, με επίκεντρο τις ΗΠΑ”.
Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης έκανε λόγο για “στρατιωτικές δυνάμεις καταστολής και τεράστια οικονομικά μέσα καταστολής και επιβολής που έχουν ως εκτελεστικά όργανα τον στρατό και τις τράπεζες και επιχειρούν να επιβάλλουν επίμονα και συστηματικά τη νέα τάξη της παγκοσμιοποίησης, με μόνο στόχο και επιδίωξη τη ριζική αλλοίωση του παγκόσμιου χάρτη”.
Ο Μίκης Θεοδωράκης έκανε λόγο για “κάποιους με κοστούμια και γραβάτες που έχουν οδηγήσει τη δύναμή τους στα όριά της” και παρομοίασε τα πρόσωπα αυτά με τον Αδόλφο Χίτλερ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “είναι οι εκφραστές του χάους”.
Στην εκδήλωση παρών ήταν και ο πρόεδρος της βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.

Από “ΕΘΝΟΣ”

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.