Επίθεση με μολότοφ στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης


Επίθεση με βόμβες μολότοφ πραγματοποίησαν άγνωστοι στο φυλάκιο του τουρκικού προξενείου, στη Θεσσαλονίκη, στις 2.35 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Οι δράστες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους εκτόξευσαν μολότοφ στο φυλάκιο, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Αποστόλου Παύλου. Από την επίθεση δεν υπήρξε τραυματισμός. Η φωτιά έκαψε φυλλωσιές στην οροφή του φυλακίου και προκάλεσε φθορές.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις. Παρόμοια επίθεση είχε γίνει και στα μέσα Αυγούστου.

Εκλογές πλησιάζουν και όπως ήταν φυσικό και για πολλούς -που γνωρίζουν- αναμενόμενο, η “επίθεση” αυτή είναι απολύτως φυσιολογική. Η ανάγκη συσπείρωσης των τουρκοφρόνων της Θράκης, αλλά και κάποια θέματα “μοιράσματος” εξουσιών και δυνάμεων στην τοπική αυτοδιοίκηση της Θράκης, απαιτούσαν μία τέτοια ενέργεια.

Όμως, πέρα από την “δράση” αυτή που είναι ουσιαστικά άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση, όλα πλέον δείχνουν πως μπαίνουμε σε έναν νέο κύκλο αναιτιολόγητων επιθέσεν και δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων (στο εξωτερικό) για τις διαθέσεις της Ελλάδας προς τις “φίλες” χώρες. Γνωρίζουμε για κάποιες συζητήσεις, που γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια διακυβέρνησης Παπανδρέου με τους Τούρκους, οι οποίες έχουν ως βασικό θέμα το Αιγαίο, την υφαλοκρηπίδα, τα νησιά, τις βραχονησίδες και τις νησίδες που βρίσκονται σε αυτό (όλα σχετίζονται με την δυνατότητα της υποθαλάσσιας εκμετάλλευσης του Αιγαιακού χώρου). Αυτές οι συζητήσεις “διαταρράσονται” από τέτοιες ενέργειες. Και η χώρα μας πρέπει να κάνει βήματα καλής θέλησης (υποχωρήσεις) για να αποδείξει(;) πως δεν σχετίζεται με τέτοιου είδους επιθετικές ενέργειες.

Δυστυχώς, βρισκόμαστε στην αρχή ενός κύκλου δράσεων που όλα δείχνουν ζημία για την Ελλάδα… Το χειρότερο σενάριο (αυτή τη στιγμή) θα ήταν η “μετακίνηση” επιθετικών ενεργειών κατά μουσουλμάνων της Θράκης. Και αν αυτό συμβεί, να μην παραξενευτεί κανείς…

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.