Μέρκελ: Το τζαμί θα καταστεί ένα στοιχείο πιο οικείο στο γερμανικό τοπίο


Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ εκτιμά ότι τα τζαμιά θα καταστούν ένα στοιχείο πιο οικείο στο γερμανικό τοπίο, και ότι η κοινωνία πρέπει να προετοιμαστεί για τις αλλαγές που σχετίζονται με τη μετανάστευση, σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Ένα πράγμα είναι σίγουρο: η χώρα μας θα συνεχίσει να αλλάζει και μία κοινωνία που υποδέχεται μετανάστες έχει καθήκον να τους ενσωματώνει», εξηγεί η καγκελάριος, καθώς η ενσωμάτωση των μεταναστών, και κυρίως των μουσουλμάνων, έχει γίνει φλέγον ζήτημα στη Γερμανία.

«Επί σειρά ετών τρέφουμε αυταπάτες στο θέμα αυτό», παραδέχεται η κα Μέρκελ, αλλά «τα τζαμιά, μεταξύ άλλων, θα καταστούν πιο συνηθισμένο στοιχείο στο τοπίο μας, απ’ ό,τι στο παρελθόν».

Η Γερμανίδα καγκελάριος διευκρινίζει ωστόσο ότι οι μετανάστες που δεν καταβάλλουν αρκετές προσπάθειες για να προσαρμοστούν μπορεί να αντιμετωπιστούν «με αποφασιστικότητα» και ότι «θα υποστούν τις συνέπειες».

«Δεν γίνεται να δεχθούμε την ύπαρξη μίας κοινωνίας παράλληλης, στην οποία τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, όπως για παράδειγμα η ισότητα ανδρών και γυναικών, δεν είναι ο κανόνας. Μόνο το Σύνταγμα μπορεί να αποτελέσει τη βάση προκειμένου να ζήσουμε μαζί με ανοχή και σεβασμό. Όποιος θέλει να ζήσει εδώ πρέπει να σεβαστεί αυτό».

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.