Στην Αυστραλία θα φυτευτεί παρακλάδι από τον “πλάτανο του Ιπποκράτη”


Παρακλάδι από τον πλάτανο, που βρίσκεται στην Κω και κάτω από τον οποίο, σύμφωνα με την παράδοση, δίδαξε ο Ιπποκράτης τους μαθητές του, θα φυτευτεί τον επόμενο χρόνο στη Μελβούρνη.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης – συνεδρίασης απόδημων Κώων στην Κω, με εκπροσώπηση παραγόντων από Αυστραλία, Νέα Υόρκη, Μόντρεαλ, Σικάγο και Βραζιλία, κύρια θέματα που συζητήθηκαν και αφορούσαν τους Κώες, ήταν η πιο στενή συνεργασία της μητρόπολης με τους απόδημους, με την ενίσχυση των θεσμών φιλίας και συνεργασίας, ενώ με ενθουσιασμό έγινε αποδεκτή μια πρόταση του προέδρου της Κωακής Αδελφότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας, Κ. Αλαβέρα και του πρώην προέδρου της, Ιπποκράτη Καλουδή, προς τον δήμαρχο Κω, Γεώργιο Κυρίτση, για τη δημιουργία μιας “Γέφυρας” που θα ενώνει την Κω με τη Μελβούρνη

Ο δήμαρχος, σύμφωνα με τον κ. Αλαβέρα, δεσμεύτηκε ότι θα στείλει ή θα μεταφέρει ο ίδιος “Δενδρύλλιο” από τον Πλάτανο του Ιπποκράτη και προτομή του Ιπποκράτη στη Μελβούρνη, αποδεχόμενος, παράλληλα, πρόσκληση του προέδρου, για να παραστεί στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου 2011.

Παράλληλα, αποδέχτηκε πρόταση για ονομασία του νέου πάρκου επί των οδών Αλικαρνασσού-Αμερικής στην πόλη της Κω σε “Πάρκο Απόδημων Κώων”.

Η πρόταση αυτή και η αποδοχή της αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής της Μητρόπολης Κω προς τους απόδημους σε κάθε γωνιά του πλανήτη και χειροκροτήθηκε θερμά από τους εκπροσώπους των υπόλοιπων συλλόγων και αδελφοτήτων.

meapopsi

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.