Βγήκαν πιστόλια στο Αριστοτέλειο


Περιστατικά που δεν έχουν καμία σχέση με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα συνέβησαν την Τετάρτη (22/09) 2010, στη Σχολή Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ , μέλη της ΠΑΣΠ Θεσσαλονίκης εισέβαλαν στο χώρο της Σχολής και επιτέθηκαν σε μέλη με τη συνοδεία «εξωπανεπιστημιακών».Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία ένας εκ των εξωπανεπιστημιακών επιτέθηκε και τραυμάτισε στο κεφάλι με τη λαβή περιστρόφου όπλου μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

Για το γεγονός αυτό μάλιστα, έχει ενημερωθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, η οποία διεξάγει έρευνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΑΠ:

«Είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά χρονικά, φοιτητική παράταξη (;) να χρησιμοποιεί οπλισμό και μαφιόζικες τακτικές προκειμένου να επιβάλει την άποψη της στο χώρο των Πανεπιστημίων.

Ο χώρος της ελληνικής ανώτατης εκπαίδευσης και το φοιτητικό Κίνημα έχει δεχθεί πολλές φορές επιθέσεις και προσπάθειες δυσφήμισης του, ωστόσο η σημερινή κατάσταση και οι τακτικές που χρησιμοποιεί η κυβερνητική νεολαία στα Πανεπιστήμια έχει ξεφύγει από κάθε λογική.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θεωρούμε απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη τη σημερινή επίθεση. Δεν μπορούν μειοψηφίες να προσπαθούν να επιβάλλουν τις προθέσεις τους, με μέσα που θυμίζουν άλλες εποχές χρησιμοποιώντας δολοφονικές πρακτικές. Εμείς θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε στη δημιουργική εξέλιξη των ελληνικών Πανεπιστημίων και να δίνουμε την καθημερινή μάχη για καλύτερη εθνική ανώτατη εκπαίδευση με μοναδικά μας όπλα τις ιδέες και τις προτάσεις μας. Καλούμε όλους τους φοιτητές και τις φοιτητικές παρατάξεις να απομονώσουμε τέτοια άτομα και να δημιουργήσουμε ένα υγιές και ισχυρό φοιτητικό κίνημα που θα πρωταγωνιστεί σ αυτές τις δύσκολες για την χώρα ώρες».

Από την πλευρά της, πάντως, η ΠΑΣΠ, δεν επιβεβαιώνει το γεγονός. Ο γραμματέας της ΠΑΣΠ Θεσσαλονίκης, Λάζαρος Πίτσκας, δήλωσε ότι ενημερώθηκε για το περιστατικό από καταγγελία της ΔΑΠ. «Διατηρώ επιφυλάξεις για το αν ισχύει το περιστατικό. Επικοινωνήσαμε με μέλη της ΠΑΣΠ της ΣΘΕ, τα οποία αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή», είπε και πρόσθεσε πως η ΔΑΠ εμπόδισε προσπάθεια επικοινωνίας με τον τραυματία.

Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, αν και δεν είχαν πλήρη εικόνα για το περιστατικό, καταδίκασαν κάθε μορφή βίας, από όπου και αν προέρχεται.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , , , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.