Θόδωρε, αφού τα έφαγες, γιατί δεν παραιτείσαι ή γιατί κυκλοφορείς ελεύθερος;


Σε κάθε άλλη ευνομούμενη πολιτεία, δήλωση σαν κι αυτή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Πάγκαλου (“Μαζί τα φάγαμε τα λεφτά”), θα είχε κινητοποιήσει το δικαστικό σύστημα. Θα είχε στην καλύτερη των περιπτώσεων κληθεί άμεσα να δώσει εξηγήσεις στην δικαιοσύνη.
Στη χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα όμως, κάθε πολιτικό ζόμπι μπορεί να κάνει και να δηλώνει ατιμωρητί ό,τι θέλει.
Γι’αυτό λοιπόν η είδηση, αν δεν πέρασε στα ψιλά, τουλάχιστον δεν πήρε τη διάσταση που θα’πρεπε να πάρει μια τέτοια κυνική ομολογία.
Όμως ο Πάγκαλος και οι συν αυτώ, χρόνια τώρα στο πολιτικό κουρμπέτι, γνωρίζουν ότι κανείς δεν πρόκειται να κινηθεί εναντίον του, κανείς θεσμός δεν πρόκειται να προστατέψει τον δύσμοιρο πολίτη που δέχεται τις συνέπειες όχι μόνο της κλοπής απ’ τους πολιτικούς, καλούμενος να πληρώσει αυτός τη νύφη, αλλά ακούει κι από πάνω την ομολογία της ντροπής, έτσι ξετσίπωτα.
Όμως δεν είναι μόνο η ανύπαρκτη αντίδραση της δικαιοσύνης που προξενεί απορία. Είναι και τα μειωμένα ηθικά ανακλαστικά του κόσμου. Διαφορετικά θα είχε βγει στο δρόμο ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ αυτός ο άνθρωπος να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη και κατόπιν στα σίδερα. Αλλά το πολιτικό σύστημα προστατεύεται, απ’ τις θεραπαινίδες του, τα παπαγαλάκια του. Κι όπως είπαμε παραπάνω, στο δελτίο των 8 θα θάψουν την είδηση και θα την αναφέρουν απ’ τις τελευταίες περνώντας τη στα ψιλά ή θα την καλύψουν περίτεχνα έτσι ώστε να μην αναστατωθεί το θυμικό των κοιμώμενων τηλεθεατών.
Η απορία της “Παρέμβασης” είναι αφού ο Πάγκαλος δήλωσε ότι “τα φάγαμε” γιατί αυτός κι όσοι τα έφαγαν κυκλοφορούν ελεύθεροι;
Τουλάχιστον γιατί δεν παραιτείται;
Αλλά θα μείνουμε πάντα με την απορία.
Κι ο κάθε “Πάγκαλος” θα μείνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός, βουλευτής, διοικητής οργανισμού, θα ‘ρχεται, θα ρημάζει, θα τρώει, θα εγκληματεί σε βάρος μας και σε βάρος των παιδιών μας, και θα φεύγει σαν κύριος έχοντας αποθησαυρίσει τους καρπούς των “κόπων” του!

Σχόλιο ιστολογίου: Επειδή εγώ κύριε Πάγκαλε, δεν έφαγα, δεν όρμηξα στην πίτα, δεν διορίσθηκα, δεν… δεν… δεν… κι επειδή κάθε μέρα με τον ιδρώτα μου κερδίζω την ζωή μου, σας απαγορεύω ρητά να χρησιμοποιείται το “εμείς τα φάγαμε”. Μπορείτε κάλλιστα να λέτε “τα έφαγα εγώ και κάποιοι ακόμη”, προκειμένου να μιλάτε και όχι να βοθρολογείτε. Αν και η ομολογία σας αποτελεί κυνική παραδοχή εγκληματικής πράξης, την οποία όχι μόνο εκτελέσατε, αλλά σαφέστατα γνωρίζατε και τι ακριβώς κάνατε, δηλαδή, γνωρίζατε την ώρα της τέλεσης του εγκλήματός σας τις συνέπειες αυτής της ποινικά κολάσιμης πράξης. Και αφού εσείς “διορίσατε”, μπορείτε άμεσα να ανακοινώσετε τα ονόματα εκείνων που μέσω της κλαδικής του κόμματός σας διορίσθηκαν στο δημόσιο και να ζητήσετε την άμεση απομάκρυνσή τους. Αυτομάτως, θα πρέπει να υποβάλετε και την εξ άπαντος παραίτησή σας από τα κοινά και να ζητήσετε να κατασχεθεί όλη η περιουσία σας για να αντισταθμίσετε (στο ελάχιστο) την ζημία που προκαλέσατε εν γνώση σας στην δημόσια περιουσία, δηλαδή στην περιουσία του λαού, ο οποίος έπεσε θύμα της πολιτικής σας φιλοδοξίας και της πολιτικής σας ανεπάρκειας.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , , , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.