Άσκηση του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στο μισό Αιγαίο!!!


-Περιορίστηκε η άσκηση μόνο Δυτικά του 25ου μεσημβρινού;
-Τι συμφωνίες έχουν γίνει με τους Τούρκους;
-Μετά την απαγόρευση των αναχαιτίσεων δεν θα πλέουν και τα πλοία του ΠΝ ανατολικά του 25ου πλέον;

  Επειδή η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ απευθύνεται κυρίως στον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει κάνει θυσίες για την Εθνική Άμυνα, συνεισφέροντας από το υστέρημά του,άσχετα αν κάποιοι κατά καιρούς το εκμεταλεύτηκαν για προσωπικό πλουτισμό, και πρέπει να γνωρίζει εντοπίζουμε μερικές παραλείψεις ή εσκεμμένες ανακρίβιες(!) αναρωτώμενοι.
  Η περιοχή της άσκησης ήταν το Κεντρικό Αιγαίο; Από όλα τα πλοία που συμμετείχαν πόσα πήραν διαταγή να διαπλεύσουν τον 25 Μεσημβρινό; Τελικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα περιορίζονται δυτικά του 25ου; Και εάν είναι έτσι γιατί δεν μας το λέτε για το ξέρουμε; Μήπως πρέπει να αναπροσδιορίσουμε τι εννοεί με τον όρο Κεντρικό Αιγαίο το ΓΕΕΘΑ; Σίγουρα δεν είναι μόνον οι Κυκλάδες στις οποίες διεξήχθει η άσκηση.
  Οι τουρκικές δυνάμεις που επιχειρούσαν παράλληλα στο Αιγαίο αληθεύει ότι κινήθηκαν μόνον ανατολικά Ρόδου και πάντα ανατολικά του 25ου; Οι συμφωνίες που έχουν υπογραφθεί και΄από ότι φάινεται εφαρμόζονται καλό θα ήταν να γίνουν γνωστές και στον ελληνικό λαό για τις κρίνει.

  Ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ
  Την 22η Σεπτεμβρίου 2010 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος (Ι) Ιωάννης Γιάγκος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δημήτριο Ελευσινιώτη, μετέβη στη Φ/Γ ΣΠΕΤΣΑΙ και παρακολούθησε από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Φρεγάτας, την ανάπτυξη των Ναυτικών Δυνάμεων, στο πλαίσιο υλοποίησης της άσκησης «ΑΣΤΡΑΠΗ 3/10».
  Η άσκηση «ΑΣΤΡΑΠΗ 3/10» είναι μία εθνική τεχνική άσκηση μικρής κλίμακας, που έχει ως σκοπό τη διατήρηση, την προαγωγή και βελτίωση του επιπέδου της μαχητικής ικανότητας της Διοίκησης Φρεγατών. Διεξάγεται από 20 έως 23 Σεπτεμβρίου 2010 στην περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου, παράλληλα με την άσκηση «ΟΡΜΗ 3/10» της Διοίκησης των Ταχέων Σκαφών, καθώς και την άσκηση «ΑΙΓΙΑΛΟΣ 3/10» της Διοίκησης Αποβατικών Δυνάμεων.
  Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη Φρεγάτα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνεχάρη τους συμμετέχοντες και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άψογη σχεδίαση και εκτέλεση της άσκησης.

  Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , , , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

  Ἀπαντῆστε

  Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

  Λογότυπος τοῦ WordPress.com

  Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

  Εἰκόνα Twitter

  Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

  Φωτογραφία στὸ Facebook

  Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

  Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

  Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.