Επιβεβαιώνεται το Μνημόνιο Νο2


Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες «το θέμα της επιμήκυνσης της διάρκειας αποπληρωμής του δανείου ύψους 110 δισ. ευρώ, προς τις χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ, συζήτησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου με τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε κατά την συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στο Βερολίνο»

Παρόλο που τα ΜΜΕ πάνε μέχρι στιγμής να το περάσουν στο ντούκου, απο τις συνομιλίες Παπακωνσταντίνου – Σόϊμπλε αποκαλύπτεται ότι υπάρχει μια κατ’ αρχή συμφωνία η οποία θα προβλέπει αποπληρωμή πέραν του 2013, με ότι αυτό συνεπάγεται για όλους. Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, τα στελέχη της τρόικας και κυρίως ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ενημέρωσε τους επενδυτές ότι πρόθεση της τρόικας είναι να μην αφήσει αβοήθητη την Ελλάδα στο τέλος του οικονομικού προγράμματος που εφαρμόζεται εφόσον χρειαστεί νέα στήριξη – έτσι το λένε τώρα «βοήθεια» και «νέα στήριξη»

Διότι μπορεί με την επιμίκυνση αποπληρωμής να διευκολύνεται η Ελλάδα για να πληρώσει τα δάνειά της με μεγαλύτερη ευκολία, είναι ωστόσο και πλήρης επιβεβαίωση του Antinews το οποίο έγραφε προ ημερών ότι θα έχουμε στο κεφάλι μας το ΔΝΤ ίσως και μέχρι το 2020.

(Εφιαλτικά σενάρια για Μνημόνιο Νο2 μέχρι το … 2020)

Αν επιτευχθεί μια τέτοια συμφωνία η Ελλάδα θα αποπληρώσει σε βάθος χρόνου τα δάνειά της, αλλά οι δανειστές μας θα ζητήσουν ανταλλάγματα. Πώς θα γίνει αυτό; Πιθανότατα με ένα νέο Μνημόνιο το οποίο θα προβλέπει νέα σκληρά μέτρα δημοσιονομικού τύπου, ήτοι νέες περικοπές, φόροι και ψαλίδι παντού. Δηλαδή ύφεση της ελληνικής οικονομίας για πολλά ακόμη χρόνια.

Θα πρέπει, όμως, μια τέτοια συμφωνία να περάσει αμέσως από την ελληνική Βουλή διότι πρόκειται για μείζον θέμα που αφορά όλο τον ελληνικό λαό και υποθηκεύει το μέλλον του για τουλάχιστον μια δεκαετία ακόμη.

Θα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει πειστικές απαντήσεις για το τι σημαίνει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής. Θα δεσμευτεί ότι δε θα πάρουμε κι άλλα δάνεια; Θα δεσμευτεί ότι δε θα λάβει νέα μέτρα;

Με άλλα λόγια «ένα τρένο δίχως μοίρα για τη Γερμανία πήρα». Αυτό θα ήταν το τραγούδι που πιθανότατα σκέφτηκε ο Γ. Παπακωνσταντίνου όταν πήγε να επισκεφτεί τον Σόϊμπλε για να συζητήσει για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , , , , , , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.