Παπανδρέου: “Αegean σημαίνει Αγάπη”


ΥΠΕΡ ΠΑΣΟΚ
«Πρόσφατα αντιληφθήκαμε ότι η λέξη “Αegean” (“ετζίαν”, δηλαδή Αιγαίο) ακούγεται στα κινεζικά όπως η λέξη “αγάπη”» είπε χθες ο κ. Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Εconomic Club της Νέας Υόρκης. Και προσέθεσε: «Ετσι προβλέπουμε ότι η εμπειρία της ταινίας “Μama mia”, δηλαδή ο γάμος σε κάποιο ελληνικό νησί, θα γίνει σύντομα μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη βιομηχανία».  Βλέπουμε εδώ την επιρροή του κ. Π. Γερουλάνου, ο οποίος σημειώνω ότι διέβλεψε πρώτος την παραπάνω αναπτυξιακή προοπτική. Κατά συνέπεια η Ελλάδα θα σωθεί γιατί θα έρχονται οι Κινέζοι για να δώσουν όρκους αιώνιας «ετζίαν» σε κάποιο ελληνικό νησί. Πολύ καλή ιδέα (αν και στο «Μama mia» το ζεύγος που παντρεύτηκε διέμενε στην Ελλάδα…). Για να μην πούμε ότι αν «απελευθερωθεί» και στην Ελλάδα ο θεσμός του γάμου για να συμπεριλάβει όλες τις δυνατές ενώσεις, η «αναπτυξιακή προοπτική» μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη!
http://www.tovima.gr/
«Τι είναι η πατρίδα μας; Μην είν’ οι κάμποι; / Μην είναι τ’ άσπαρτα ψηλά βουνά; / Μην είναι ο ήλιος της που χρυσολάμπει; / Μην είναι τ’ άστρα της τα φωτεινά;» Θυμήθηκα τους στίχους του Ιωάννη Πολέμη, καθώς διάβαζα το κείμενο ενός άλλου ελάσσονος λυρικού, συγκεκριμένα την ομιλία με την οποία ο Γιώργος Παπανδρέου παρουσίασε την Ελλάδα στα μέλη του Economic Club της Νέας Υόρκης.
Μεταφράζω από την αγγλική, στην οποία εκφωνήθηκε η ομιλία: «Πέρα από τα κλασικά τρία S, ήλιο, θάλασσα και κάποια ερείπια, (σ.τ.μ.: «the classic three S’s, sun, sea and some ruins», στο πρωτότυπο) η Ελλάδα έχει περισσότερα να προσφέρει, από δρομολόγια οινοπαραγωγής μέχρι καλλιτεχνικά φεστιβάλ, από σχολές μαγειρικής μέχρι θέρετρα για σκι, από ράφτινγκ στα βουνά μας μέχρι κανό στα νησιά μας, καταδύσεις για να δει κανείς βυθισμένα ερείπια μέχρι αναρριχήσεις σε βράχους πάνω από το Αιγαίο». Αυτή είναι, πράγματι, η Ελλάδα του Γιώργου. Ούτε κυκλοφοριακή συμφόρηση από τις καθημερινές διαδηλώσεις που γίνονται για ψύλλου πήδημα ούτε φακελάκια στα νοσοκομεία ούτε γρηγορόσημο στις δημόσιες υπηρεσίες ούτε ξεχαρβαλωμένα πανεπιστήμια ούτε γκέτο στο κέντρο της Αθήνας και τόσα άλλα, που αφορούν τους μόνιμους κατοίκους της χώρας και δεν τα συναντούν ποτέ οι πρίγκιπες-τουρίστες…
http://news.kathimerini.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.