Αλβανός υποψήφιος σε Δήμο της Λέσβου!!!


Ο 52χρονος Αλβανός Agolli Bujar είναι ο πρώτος μετανάστης που βάζει υποψηφιότητα σε εκλογική διαδικασία στη Λέσβο, γράφει η εφημερίδα «Εμπρός». Η υποψηφιότητά του είναι συμβολική, καθώς μόλις 19 συμπατριώτες του από τις 3.000 Αλβανούς που ζουν στη Λέσβο έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους και απέκτησαν δικαίωμα ψήφου σε αυτές τις εκλογές. Σύμφωνα με την «Εμπρός», ο Agolli Bujar είναι και πρόεδρος του Συλλόγου Αλβανών Μεταναστών στη Λέσβο – υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Παντελή Πατερέλλη για το δήμο της Λέσβου. Ζει στην Ελλάδα εδώ και 12 χρόνια μαζί με την οικογένειά του. Είναι πατέρας τριών παιδιών και εργάζεται στις οικοδομές. Την πρόταση να ασχοληθεί με τις δημοτικές εκλογές την είδε, όπως λέει, και ως πρόκληση για να μπορέσει να προβάλει τα προβλήματα των Αλβανών μεταναστών που ζουν στο νησί. «Αν εκλεγώ, θα μπορώ να ασχοληθώ με τα προβλήματα των συμπατριωτών μου και, γιατί όχι, να βρίσκουμε και λύσεις για καλύτερες συνθήκες ζωής στην πόλη.» Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει, όπως λέει, πλήξει πρώτα απ’ όλους τους μετανάστες. «Δεν υπάρχουν δουλειές όπως πριν, είναι δύσκολη η κατάσταση, πολλοί είναι εκείνοι που έχουν φύγει και έχουν γυρίσει στην Αλβανία. Εγώ θα ήταν το τελευταίο που θα έκανα, αφού έχουμε μάθει πλέον τη ζωή εδώ».

Σχόλιο ιστολογίου: “Αν εκλεγώ, θα μπορώ να ασχοληθώ με τα προβλήματα των συμπατριωτών μου” είπε ο υποψήφιος Αλβανικής καταγωγής. Μήπως θα έπρεπε να ξεκαθαρίσει ποιούς θεωρεί συμπατριώτες του; Και αν θεωρεί συμπατριώτες του τους Αλβανούς (τι φυσικότερο άλλωστε;) πως είναι δυνατόν να εργαστεί για τα δικά τους συμφέροντα, εις βάρος -πιθανότατα- των υπολοίπων Ελλήνων πολιτών; Δεν υπάρχει σύγκρουση σε σχέση με τον θεσμικό του ρόλο και σε σχέση με όσα από το Σύνταγμα ορίζονται ως υποχρεώσεις των αιρετών απέναντι στους Έλληνες πολίτες; Και μία ερώτηση προς τον υποψήφιο Δήμαρχο που επέλεξε τον Αλβανό για συνεργάτη του: Αν αύριο ο Αλβανός που ψηφίζει στην Ελλάδα, ως δημοτικός σύμβουλος ζητήσει να διδάσκεται η Αλβανική γλώσσα στο τοπικό σχολείο, τι θα κάνετε;

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.