Μπλόκο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από τους μεταφορείς


Στα άκρα έχει οδηγηθεί η αντιπαράθεση κυβέρνησης-ιδιοκτητών ΦΔΧ με την κυβέρνηση να ξεκαθαρίζει ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί και τους ιδιοκτήτες να ξεκαθαρίζουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Με απόφαση της κυβέρνησης, η κυκλοφορία των βυτιοφόρων φορτηγών δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης πραγματοποιείται ελεύθερα μέχρι και την Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να μην υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά.

Οι μεταφορείς, που αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, παραμένουν στα μπλόκα, χωρίς να κλείνουν τα εθνικά οδικά δίκτυα.

Το πρωί του Σαββάτου, σε διάφορα σημεία του Λεκανοπεδίου βρίσκονταν ακινητοποιημένα περίπου 740 φορτηγά. Ήρεμη είναι η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά.

«Μπλόκο» το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου οι ιδιοκτήτες φορτηγών εμποδίζουν την έξοδο των οχημάτων.

Νωρίς το πρωί επικράτησε ένταση, όταν οι ιδιοκτήτες εμπόδισαν φορτηγά μεταφορικών εταιρειών να εξέλθουν με κοντέινερς.

Η Αστυνομία δεν παρενέβη και τελικώς η ιδιοκτήτρια μεταφορικής εταιρείας (η οποία είχε ζητήσει τη συνδρομή της Αστυνομίας) έλαβε απλά τη διαβεβαίωση ότι τα οχήματα θα φυλάσσονται…

Ακινητοποιημένα φορτηγά παραμένουν στην πύλη 16 του λιμανιού, στον κόμβο της Λαχαναγοράς, στους σηματοδότες της Γέφυρας και στο Δερβένι.

Στο λιμάνι της Καβάλας παραμένουν εγκλωβισμένα 12 φορτηγά.

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, εμφανίζεται αποφασισμένη να εφαρμοστεί ο νόμος.

«Εάν δεν αντιλαμβάνονται το συμφέρον τους και του κοινωνικού συνόλου, είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι ή οι ηγεσίες που αποφασίζουν τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής, σχολιάζοντας την απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων.

«Από εκεί και πέρα υπάρχει νόμος του κράτους. Όσοι παραβαίνουν τους νόμους έχουν και τις αντίστοιχες συνέπειες» διαμήνυσε.

Επιθέσεις κατά ξένων φορτηγών

Το τελευταίο 24ωρο έχουν σημειωθεί τρεις επιθέσεις αγνώστων εναντίον φορτηγών με ξένες πινακίδες, που μετέφεραν τρόφιμα και κινούνταν στην εθνικό οδικό δίκτυο με κατεύθυνση στην Αθήνα. Σε δύο περιπτώσεις, οι δράστες έριξαν πέτρες εναντίον των Ελλήνων οδηγών, ενώ στο τρίτο περιστατικό άγνωστοι επιτέθηκαν πετώντας ένα μπουκάλι με πετρέλαιο. Οι δράστες αναζητούνται.

Newsroom ΔΟΛ

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.