Προκλητική ομιλία Ιβάνοφ στον ΟΗΕ


Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, επανέλαβε τον ισχυρισμό της χώρας του ότι η ελληνική πλευρά παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995.

«Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι πριν από 15 χρόνια, εδώ στη Νέα Υόρκη, υπεγράφη η Ενδιάμεση Συμφωνία με τον νότιο γείτονά μας. Με τη Συμφωνία αυτή η Ελλάδα δεσμεύθηκε να μην παρεμποδίσει τη συμμετοχή και ενσωμάτωση της χώρας μου σε διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς. Παρ’ όλα αυτά, οφείλω να σημειώσω το γεγονός ότι η χώρα μου ακόμα στέκεται και περιμένει στο κατώφλι αυτών των δύο οργανισμών (σ.σ. ΕΕ και ΝΑΤΟ) εξαιτίας των πράξεων του νότιου γείτονά μας, οι οποίες αντίκεινται στις υποχρεώσεις που ανέλαβε με την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995», είπε ο κ. Ιβάνοφ.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην αναζήτηση λύσης για το ζήτημα της ονομασίας, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ τόνισε τα εξής:

«Πρόκειται για το όνομά μας, το δικαίωμά μας στον αυτοπροσδιορισμό και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να καλλιεργήσουμε στενές και φιλικές σχέσεις με τη γειτονική Ελλάδα και τον λαό της. Η επίτευξη λύσης είναι εφικτή μόνον εάν γίνουν σεβαστά η Χάρτα του ΟΗΕ, τα Ψηφίσματα, το διεθνές Δίκαιο και οι αρχές επί των οποίων στηρίζεται η παγκόσμια διεθνής τάξη».

Ο κ. Ιβάνοφ ανέφερε επίσης ότι η διευθέτηση του ζητήματος της ονομασίας θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα όχι μόνον για την ίδια την ΠΓΔΜ, αλλά και για την υλοποίηση του κοινού οράματος ολόκληρης της περιοχής.

Τέλος, ο κ. Ιβάνοφ αναφέρθηκε στην προχθεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι η συνάντηση ήταν προς την κατεύθυνση οικοδόμησης κλίματος αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης.

reportergr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Προκλητική ομιλία Ιβάνοφ στον ΟΗΕ

  1. Ὁ/ἡ varanus komodoensis γράφει:

    οι εβραιοι ελεγχουν ΠΛΗΡΩΣ την μεγ.βρετανια:

    http://antipliroforisi.blogspot.com/2010/09/blog-post_26.html

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.