Επιτέλους, υψώνεται η ελληνική σημαία στο «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ»


Κάλλιο αργά παρά ποτέ συνηθίζει να λέει ο θυμόσοφος λαός, μια παροιμία που στην περίπτωση του υποβρυχίου «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» βρίσκει απόλυτη εφαρμογή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «defence-point.gr», στις 15 Οκτωβρίου θα υψωθεί παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου – κατά πάσα πιθανότητα – η ελληνική σημαία στο πρώτο υποβρύχιο Type 214, το «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» S120.

Η ύψωση της ελληνικής σημαίας σηματοδοτεί το τέλος του πολύκροτου σίριαλ με «το υποβρύχιο που γέρνει», μια υπόθεση η οποία αν και όντως αποτύπωνε προβλήματα που είχαν εμφανιστεί στο υποβρύχιο, εντούτοις, και «τραβήχτηκε από τα μαλλιά» από την ελληνική πλευρά και ουδείς έπραξε τα – συμβατικώς – δέοντα (ρήτρες), με αποτέλεσμα το προηγούμενο διάστημα αντί των Γερμανών να βρεθεί η ελληνική πλευρά να αντιμετωπίζει το εφιαλτικό ενδεχόμενο καταγγελίας της σύμβασης και παραπομπής του θέματος σε διεθνή διαιτησία.

Όπως έχει κατ’ επανάληψη αναφέρει το «defence-point.gr», εάν οι Γερμανοί υλοποιούσαν την απειλή τους, αυτό θα συνεπαγόταν σοβαρότατες καθυστερήσεις στην παραλαβή των υποβρυχίων από ελληνικής πλευράς, η οποία μάλιστα θα είχε εκταμιεύσει σχεδόν το  80% του ποσού που προβλεπόταν στη σύμβαση του υποβρυχίου, χωρίς να έχει εντάξει στο στόλο του υποβρυχιακού Πολεμικού Ναυτικού ούτε ένα νέας ναυπήγησης υποβρύχιο!
Και μια που ξεκινήσαμε με παροιμία, πλέον, σε ισχύ μάλλον τίθεται το «τέλος καλό, όλα καλά»! Αρκεί, οι εξελίξεις που σηματοδότησε ο «κοινός παρονομαστής» των ναυπηγικών βιομηχανιών Ελλάδας και Γερμανίας, η Abu Dhabi Mar, να οδηγήσουν σε εξομάλυνση της κατάστασης, ώστε το Πολεμικό Ναυτικό να αρχίσει σταδιακά να εκσυγχρονίζει και να ανανεώνει τα πλωτά του μέσα, σε μια εποχή «ισχνών αγελάδων» όπου κάθε προσθήκη στην ισχύ του Όπλου μπορεί να αποβεί καθοριστική για την ελληνική εθνική ασφάλεια…

defencepoint.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.