Ο Σκιόπα προτείνει …αναδιάθρωση !!!


Δεν μας έφταναν όλοι οι ξένοι αναλυτές, οι εφημερίδες και οι οίκοι που μιλάνε για χρεοκοπία της Ελλάδας, αναδιάρθρωση χρέους, νέο Μνημόνιο και σκλαβιά στο ΔΝΤ για τουλάχιστον μέχρι το 2020, ήρθε και ο Ιταλός έμμισθος σύμβουλος του πρωθυπουργού να μας αποτελειώσει.

Ο Tommaso Padoa – Schioppa σε άρθρο του στους «Financial Times» ουσιαστικά είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Αυτό που ψιθυρίζουν στο Μαξίμου αλλά δεν τολμούν να πουν στον κόσμο ήλθε να το πει ο ίδιος ο κύριος σύμβουλος που τον βάλαμε με τα χρήματά μας να μας κάνει δημόσιες σχέσεις στο εξωτερικό. Αφού προτείνει την «μονιμοποίηση» του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας» προσθέτει: «Μία πειθαρχημένη αναδιάρθρωση χρεών είναι απαραίτητη και θα πρέπει να συμφωνηθεί παράλληλα. Αλλά το Ταμείο δεν θα πρέπει να είναι προσωρινό. Χρειάζεται να ενσωματωθεί πλήρως στο ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο», αναφέρει.

Τι λέει με απλά λόγια; Κάντε αναδιάρθρωση, πάρτε κι άλλα δάνεια, πάρτε κι άλλα μέτρα και συνεχίστε να είστε στο Μνημόνιο. Διευρύνοντας το σκεπτικό του λέει ότι επειδή οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε. ξεπερνούν το όριο του 3% στο έλλειμμα του προϋπολογισμού και υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι, θα πρέπει να μονιμοποιηθεί το Ταμείο Σταθερότητας που δημιουργήθηκε.

«Η στήριξη της κοινής γνώμης στο ευρώ μπορεί να υπονομευτεί και να διακυβευτεί ακόμη και η ύπαρξη της ΟΝΕ», αναφέρει το άρθρο και καταλήγει: «Η ευρωζώνη χρειάζεται μακροπρόθεσμες λύσεις, ενώ η δράση του Ταμείου περιορίζεται στα τρία χρόνια. Το πρόσφατο παρελθόν, όμως, έχει δείξει ότι τα σοκ στις χρηματοοικονομικές αγορές είναι πλέον αρκετά συχνό φαινόμενο, το οποίο μπορεί να επηρεάσει την ευρωζώνη ανεξαρτήτως από το εάν τα μέλη της προχωρούν σε δημοσιονομική πειθαρχία».

Ουσιαστικά ο Ιταλός προετοιμάζει το έδαφος γι’ αυτό που είναι αναπόφευκτο, δηλαδή την αναδιάρθρωση του χρέους, την αδυναμία της Ελλάδας να βγει στις αγορές και τη συνέχιση του δανεισμού με επαχθείς όρους.

Πάνε στράφι δηλαδή οι θυσίες των προηγούμενων μηνών, η οικονομική πολιτική απέτυχε, οπότε είναι αναπόφευκτα τα νέα μέτρα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι μόλις σήμερα ο άλλος σύμβουλος, Λουκάς Παπαδήμος, αποκλείει αναδιάρθρωση του χρέους και βλέπει επιστροφή στην ανάπτυξη και μάλιστα το 2011.

Ποιος έχει δίκιο και ποιος παίζει παιχνίδια στην πλάτη μας θα το δούμε πολύ σύντομα.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , , , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.