Τουρκική φρεγάτα άνοιξε πυρ κατά Κυπριακού αλιευτικού!!!


Σοβαρό επεισόδιο εναντίον κυπριακού αλιευτικού σκάφους σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και τουρκικών ακτών.
Το αλιευτικό Σάντα Έλενα ψάρευε 13 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Τουρκίας όταν δέχτηκε για εκφοβισμό πάνω από 100 πυροβολισμούς και ένα κανονιοβολισμό από τούρκικα σκάφη, ένα της ακτοφυλακής και μία φρεγάτα.
Τα τουρκικά σκάφη απομακρύνθηκαν προσωρινά και προσέγγισαν ξανά το κυπριακό αλιευτικό όταν βρίσκονταν 19 ναυτικά μίλια από την Τουρκία, όπου και πάλιν ρίφθηκαν προειδοποιητικοί πυροβολισμοί.
Κατόπιν τουρκικό σκάφος πλησίασε παραπλεύρως και έριξε νερό κάνοντας χρήση των πυροσβεστικών αντλιών του, προειδοποιώντας τους Κυπρίους ναυτικούς ότι αν δεν απομακρυνθούν θα κάνουν χρήση πραγματικών πυρών.
Το πλήρωμα(8 άντρες) επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του αλιευτικού ο οποίος κατήγγειλε το συμβάν στο Υπουργείο Εξωτερικών και στον Γενικό Εισαγγελέα.
Το κυπριακό ΥΠΕΞ ήδη επικοινώνησε με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ για το εν λόγω περιστατικό και ταυτόχρονα, προβαίνει σε περαιτέρω διερεύνησή του.
Μήπως παρόμοιες τακτικές θα έπρεπε να ακολουθήσουμε κι εμείς κύριε Βενιζέλο; Ή περιμένετε τις σχετικές εντολές από τον πρωθυπουργό Εξωτερικών κύριο Παπανδρέου;

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.