Αντισυνταγματική η περαίωση;


Υπό τον φόβο της διαγραφής οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στο τρίτο θερινό τμήμα της Βουλής, ψήφισαν τελικά το νομοσχέδιο για την περαίωση αλλά και τις αυστηρότερες –απο εκείνες της δικτατορίας !!! – ποινές για τους ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης.  Ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι νομιμοποιεί το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

«Φέρνετε τώρα την περαίωση γιατί οι βουλευτές σας, σας είπαν μην τολμήσετε να φέρετε την αύξηση του πετρελαίου αλλά και την αύξηση του ΦΠΑ. Νομιμοποιείτε ξέπλυμα μαύρου χρήματος με τα πλαστά-εικονικά τιμολόγια. Αυτά τα άρθρα πρέπει να τα αποσύρετε. Σας στιγματίζει. Είναι εκδότες; Εργολάβοι; Ποιοι είναι; Σε ποιους έχετε σκύψει το κεφάλι. Αποσύρετέ το…» τόνισε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης απο τη ΝΔ

Άγγελος Τζέκης (ΚΚΕ): Κεφαλικός φόρος η περαίωση.

Κώστας Αϊβαλιώτης (ΛΑΟΣ): ή αλλάζετε ή βουλιάζετε κ. Υπουργέ

Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Είναι η δέκατη φορά που με διαδικασίες κατεπείγοντος νομοθετεί το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύοντας την αποτυχία της κυβέρνησης. Η ρύθμιση έφυγε ο λεκές έμεινε…! Ο κ. Παπαδημούλης διερωτήθηκε μάλιστα τι έγιναν οι περίπου 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είχαν ταχθεί ήταν κατά της περαίωσης. «Τους πείσατε; Θα ψηφίσουν ναι, δηλαδή άλλα λένε κι άλλα κάνουν; Ή τους αντικαταστήσατε με άλλους; Θα το δούμε στην ονομαστική ψηφοφορία…».

Αντισυνταγματική η περαίωση!

Τίθεται όμως μείζον θέμα επειδή  σύμφωνα με την έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, αρκετές από τις διατάξεις του νομοσχεδίου αντιτίθενται στη νομοθεσία και το Σύνταγμα.

Για παράδειγμα επί του άρθρου 12, (για τους εκδότες εικονικών ή λήπτες πλαστών και εικονικών τιμολογίων), σημειώνεται πως δεν υπάρχει πρόβλεψη για το τι θα γίνει με την απόδοση ΦΠΑ που δεν έχει αποδώσει ο εκδότης, και παρανόμως έχει εκπέσει και ο λήπτης.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.