Στην κόψη του ξυραφιού η απεργία των εργαζόμενων σε ΔΟΛ και Πήγασο


Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η απεργία των εργαζόμενων σε  ΔΟΛ και Πήγασο καθώς τις επόμενες ώρες θα αποφασίσει το δικαστήριο αν θα κριθεί παράνομη η απεργία της ΕΣΗΕΑ και των άλλων Σωματείων Τύπου.

Στις εφημερίδες υπάρχουν ομάδες περιφρούρησης από το πρωί ώστε να μην υπάρξει απεργοσπαστικός μηχανισμός, κυρίως από διοικητικό προσωπικό.

Αν η απεργία κηρυχθεί παράνομη θα βγουν οι εφημερίδες χωρίς πρόβλημα και οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν με περισσότερη σκέψη το ύφος και το μέγεθος των κινητοποιήσεων. Διότι άλλο να κάνεις απεργία σε δύο μαγαζιά κι άλλο γενική απεργία που θα μπορούσε να πλήξει τους εργοδότες.

Το ζήτημα είναι ότι χθες στον Πήγασο και το ΔΟΛ επικράτησε πολύ ένταση, υπήρξε κίνδυνος να γίνουν συμπλοκές μεταξύ εργαζόμενων με διαφορετικές απόψεις ενώ το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που πήγε από εκεί περισσότερο αποδοκιμάστηκε.

Η αγωνία είναι έκδηλη για τον κόσμο που δουλεύει στις εφημερίδες και τα άλλα μέσα των συγκροτημάτων αλλά και στην Ελευθεροτυπία που έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.