ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: Δεν θα καταργηθεί το όριο των απουσιών


Οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας στο εκπαιδευτικό σύστημα “αγγίζουν” και τον ευαίσθητο τομέα των απουσιών από τα μαθήματα. Η αγωνία των μαθητών για το θέμα είναι έκδηλη όπως φαίνεται και στο άρθρο μας “Μειώνει απουσίες και μαθήματα η Άννα…“, όπου τις τελευταίες μέρες ένας πολύ μεγάλος αριθμός μαθητών έχει μπει κι έχει σχολιάσει θετικά ή αρνητικά της δηλώσεις της Υπουργού που είχαν γίνει τον Αύγουστο.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του ΣΚΑΙ ” Πρώτη Γραμμή” ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Μιχάλης Κοντογιάννης, διέψευσε τις καταγγελίες περί μείωσης του ορίου των απουσιών.

Τόνισε ωστόσο πως το υπουργείο Παιδείας μελετά το θέμα της τακτοποίησης των απουσιών, καθώς -όπως είπε- μετά τον Απρίλιο, τα σχολεία διαλύονται.

Επισήμανε επίσης πως το ενδεχόμενο μείωσης των απουσιών εντάσσεται σε ένα πλαίσιο αλλαγής του Λυκείου και παράλληλα κατήγγειλε πως κάποιοι θέλουν να προκαλέσουν αναστάτωση στη μαθητική κοινότητα και κατέστησε σαφές πως φέτος δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο θέμα των απουσιών.

Προφανώς αν κάτι τέτοιο ισχύει μια και οι υπουργοί ειδικά αυτής της κυβέρνησης μπορούν να αλλάξουν γνώμη μεσα σε λίγες ώρες, πρόκειται για άτακτη υποχώρηση του Υπουργείου, αφού οι έως τώρα δηλώσεις της υπουργου δεν άφηναν περιθώρια για παρερμηνείες…

Φοβήθηκαν για αντιδράσεις μαθητών και μια αναταραχή και στην παιδεία αυτήν την περίοδο ειδικά δεν θα συνέφερε επ ουδενί την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Για την ώρα λοιπόν το ενδεχόμενο μείωσης αοιυσιών σε γυμνάσιο και Λύκειο το περιβόητο 25+25 δεν φαίνεται να προχωράει για υλοποίηση.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: Δεν θα καταργηθεί το όριο των απουσιών

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Στις 50 πέφτουν οι απουσίες! - Σελίδα 2 - WorldofWarcraft.GR Forums

  2. Ὁ/ἡ Ckaelir γράφει:

    Μπα πανάθεμά τους ολόκληρη αναστάτωση για το τίποτα. Πάλι καλά να λέμε! Ατελείωτο το άγχος… μέχρι σήμερα. 🙂

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.