Σύνορα… σουρωτήρι


Το φαινόμενο των τουρκικών παραβιάσεων τείνει πλέον να γίνει ρουτίνα σε όλους μας, αφού σχεδόν σε καθημερινή βάση όλο και κάτι μαθαίνουμε γύρω από το συγκεκριμένο θέμα. Ταυτόχρονα, όμως, με τις παραβιάσεις, ένα άλλο φαινόμενο, αυτό της εισόδου των λαθρομεταναστών στην χώρα μας, απασχολεί τους πάντες, αφού αποδεικνύεται πως έχουμε μετατραπεί σε στόχο των πανταχού της γης λαθρομεταναστών. Τα νησιά του Αιγαίου και ο Έβρος ζούνε σε καθημερινή βάση τα δύο αυτά προβλήματα, τα οποία διογκώνονται τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά. Την ίδια στιγμή, σιγή ιχθύος και διαλέξεις ανταλλαγής απόψεων και θεωρητικές συζητήσεις με Ευρωπαίους “ειδικούς” και αντιπροσώπους της Frontex, είναι η πολιτική αντιμετώπισης του όλου φαινομένου που αποφάσισε να ακολουθήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου.


Θαλάσσιες παραβιάσεις τουρκικών σκαφών, που μένουν… αναπάντητες
Όμως, σύμφωνα με αδιαμφισβήτητες πληροφορίες που έχουμε, αυτό το χρονικό διάστημα, τουρκικές παραβιάσεις και λαθρομετανάστευση, έχουν διαχωριστεί γεωγραφικά. Έτσι, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου παρατηρείται μία μηδενική (σχεδόν) είσοδος λαθρομεταναστών, ενώ ταυτόχρονα καταγράφεται μία κάθετη άνοδος των θαλασσίων παραβιάσεων από τουρκικά πολεμικά πλοία καθώς και σκάφη του τουρκικού λιμενικού, τα οποία πλησιάζουν πολύ κοντά στις ακτές των Ελληνικών νησιών. Για παράδειγμα, στη Μυτιλήνη, τα τουρκικά σκάφη πλησιάζουν τη νότια πλευρά του νησιού ακόμη και στα δύο (2) ναυτικά μίλια κι ενώ καταγράφονται από τα φυλάκια θαλάσσιας παρακολούθησης τα οποία ειδοποιούν άμεσα τις αρμόδιες προϊστάμενες αρχές, δεν μεταβιβάζεται καμία εντολή προς το Λιμενικό προκειμένου να προχωρήσει σε καταδίωξη των σκαφών που παραβιάζουν τα εθνικά μας ύδατα. Το φαινόμενο αυτό, δυστυχώς, συμβαίνει σε όλα τα Ελληνικά νησιά, τις νησίδες και τις βραχονησίδες που βρίσκονται στην θαλάσσια οριογραμμή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Η συγκεκριμένη στάση έχει δημιουργήσει παράξενα συναισθήματα στους άντρες του Λιμενικού, οι οποίοι δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν το έργο που θεσμικά τους έχει αναθέσει η πολιτική ηγεσία. Τί γίνεται; Γιατί δεν μεταβιβάζονται εντολές απώθησης – καταδίωξης των τουρκικών σκαφών που παραβιάζουν τον εθνικό μας θαλάσσιο χώρο; Υπάρχει μήπως πολιτική απαγορευτική εντολή;
Την ίδια στιγμή, το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης μέσω των Ελληνικών νησιών δείχνει να έχει “παγώσει”, αφού δεν εισέρχεται πλέον σχεδόν κανένας λαθρομετανάστης στη χώρα μας μέσω… θαλάσσης. Χαρακτηριστική είναι η πληροφορία πως αυτό το διάστημα στη Μυτιλήνη κατασκευάζεται νέο Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών, προκειμένου να αντιμετωπίσει μελλοντικό πιθανό κύμα. Αναρωτιόμαστε, μήπως έχουν πληροφορηθεί οι “λαθρομετανάστες” την αδυναμία υποδοχής τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα και αποφάσισαν να μην χρησιμοποιούν τη θαλάσσια οδό, αλλά την είσοδο στη χώρα μας μέσω του Έβρου; Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού παρατηρήθηκαν κύματα εισόδου, στα νησιά, τα οποία ήταν δύο φορές εβδομαδιαίως… Δηλαδή, υπήρχε και πρόγραμμα στην μετακίνησή τους, προκειμένου να δίνεται ο απαραίτητος χρόνος για την ολοκλήρωση της γραφειοκρατίας και της μετέπειτα μετακίνησης των λαθραίως συλληφθέντων στην Αθήνα…;

Η είσοδος λαθρομεταναστών από τον Έβρο: Για γέλια και για κλάματα
Έχει καταγραφεί από πολλούς και έχει αναφερθεί και στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της χώρας μας, πως κατά το τελευταίο διάστημα (μηνός Σεπτεμβρίου), ο ποταμός Έβρος συγκεντρώνει την προτίμηση που δείχνουν οι λαθρομετανάστες στην είσοδό τους στην Ελλάδα. Όμως, δυστυχώς, οι αριθμοί που παρουσιάστηκαν (300 ημερησίως) δεν αγγίζουν καν την πραγματικότητα, η οποία είναι κυριολεκτικά θλιβερή, αφού (και πάλι με πολύ καλές μας πληροφορίες) μαθαίνουμε ότι περίπου 500-600 είναι οι συλληφθέντες ανά ημέρα. Μάλιστα, δεν προσπαθούν καν να διαφύγουν, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις παρουσιάζονται σε αστυνομικά τμήματα, σε τμήματα της συνοριοφυλακής ή και σε συνοριοφύλακες που περιπολούν, και παραδίδονται…! Αυτό συμβαίνει σε όλο το μήκος των Ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός εκείνων των λαθρομεταναστών που πνίγονται στην προσπάθειά τους να περάσουν το ποτάμι. Σημειώνουμε πως ΟΛΟΙ οι λαθρομετανάστες δηλώνουν μουσουλμάνοι, ενώ οι νεκροί (πνιγμένοι) που ανασύρονται, θάβονται σε μουσουλμανικό νεκροταφείο, αφού διαπιστώνεται (λόγω περιτομής) η θρησκευτική τους προτίμηση.
Από τη στιγμή που οι λαθρομετανάστες παραδίδονται, μεταφέρονται σε τμήματα – γραφεία της συνοριοφυλακής, όπου “ανακρίνονται” προκειμένου να πιστοποιηθεί η χώρα προέλευσής τους. Τις ανακρίσεις πραγματοποιούν άνδρες της Frontex(!), οι οποίοι έχουν γραφεία μέσα στις εγκαταστάσεις των τμημάτων συνοριοφυλακής. Κατά την διάρκεια της πιστοποίησης ερωτώνται για την χώρα από όπου προέρχονται και επί μονίμου (σχεδόν) βάσεως οι λαθρομετανάστες στερούνται λογικής συνέχειας στις απαντήσεις τους. Για παράδειγμα, ερωτώνται ποιά είναι η πατρίδα τους, αλλά στη συνέχεια δεν αναγνωρίζουν τη σημαία της “πατρίδας” που έχουν δηλώσει. Μάλιστα, δεν γνωρίζουν που βρίσκεται η πατρίδα τους, αφού σε χάρτη που τους παρατίθεται δεν την αναγνωρίζουν ούτε σαν σχήμα. Άλλες, μάλιστα, φορές, δεν μιλάνε καν την γλώσσα της “πατρίδας” που δηλώνουν ως τόπο γέννησης και πρότερης κατοίκησης!!!
Παρ’ όλα αυτά, οι λαθρομετανάστες, αφού καταγραφούν, την επομένη ημέρα της σύλληψής τους, μεταφέρονται οδικώς με μισθωμένα λεωφορεία στην Αθήνα…! Και αυτό συμβαίνει έτσι απλά, σαν ρουτίνα, τη στιγμή που κανένα στοιχείο της ανάκρισης δεν επαληθεύει τα λεγόμενά τους… Και η Αθήνα γεμίζει με “αγνώστου ταυτότητας” νεο-εισερχόμενους λαθρομετανάστες, νεο-πατριώτες έτοιμους να πολιτογραφηθούν ως Έλληνες πολίτες…
Φυσικά, στο όλο θέμα και στην τακτική που ακολουθείται, η κυβέρνηση δεν έχει να πει ποτέ τίποτε. Εξάλλου, μην ξεχνάμε, πως την φύλαξη της χώρας μας για την είσοδο λαθρομεταναστών, την έχουμε αναθέσει στην Frontex… Αλλά, την φύλαξη της χώρας μας από τις θαλάσσιες παραβιάσεις, έχω την εντύπωση πως συνεχίζουμε να την διατηρούμε και δεν μας την έχει αποστερήσει κανένα μνημόνιο και καμία τρόικα… Εκτός αν η μυστική διπλωματία των ανθρώπων του Γιώργου Παπανδρέου, έχει συμφωνήσει διάφορα με τον Ερντογάν και δεν μας τα έχει γνωστοποιήσει, για να συνεχίσουμε να ζούμε στην ψευδαίσθηση της ασφάλειας που μας προσφέρει το κράτος Παπανδρέου – ΔΝΤ!!!
Κωνσταντίνος

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα καὶ σημειώθηκε ὡς , , , , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.